Správy

FOTO: Na bystrickej plavárni padol nový rekord. Koľko ľudí ju navštívilo za 24 hodín?

Banskobystrická plaváreň tento rok počas 24 hodín privítala 3295 návštevníkov, z toho 1910 sa zúčastnilo na plaveckom maratóne.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na bystrickej plavárni padol nový rekord. Koľko ľudí ju navštívilo za 24 hodín?
7
Galéria
Zdroj: TASR

Banskobystrická plavecká 24-hodinovka patrí k najobľúbenejším športovým podujatiam, ktoré sa konajú vždy tesne po vianočných sviatkoch. Počas roka 2017, keď bola Banská Bystrica Európskym mestom športu, sa na tomto plaveckom mítingu zúčastnilo historicky najviac plavcov. „V tomto trende však pokračujeme a svojich sto metrov pre zdravie odplávalo ešte viac ľudí ako vlani,“ uviedla hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Počas uplynulých dvoch dní si mohli na 24-hodinovke zaplávať obyvatelia Banskej Bystrice, ale aj Nitrania a Košičania. Zatiaľ čo v meste pod Urpínom sa uskutočnil už 22. ročník, zvyšné spomínané mesta si podujatie vyskúšali po prvý raz.

„Banskobystrická plaváreň tento rok počas 24 hodín privítala 3295 návštevníkov, z toho 1910 sa zúčastnilo na plaveckom maratóne. Padol teda nový rekord a odplávaných bolo 191 000 metrov. Plávalo sa v štyroch dráhach a najstarší účastník mal 84 rokov. Najmladší účastníci mali tri roky. Najrýchlejší plavec dosiahol čas 0:58,54,“ dodala Mojžišová so slovami, že zaujímavosťou tohto ročníka je aj medzinárodná účasť, nakoľko sa zapojili aj návštevníci zo Švédska, Anglicka či Francúzska.

„Ďakujem všetkým plavcom, ktorí sa na tomto výnimočnom podujatí zúčastnili a podporili naše mesto vo výzve proti Nitre a Košiciam. Som rád, že Banskobystričania nesklamali a ukázali športového ducha aj počas sviatočného obdobia. Rekordné čísla vravia za všetko a je to pre nás pozitívna odozva do budúcich rokov. Nie je dôležité vyhrať, ale spraviť niečo pre seba, a preto gratulujem všetkým, ktorí prišli do ktoréhokoľvek mesta a odplávali svojich sto metrov pre zdravie,“ hovorí primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

V Košiciach navštívilo plaváreň 1200 ľudí a do podujatia sa zapojilo 674 plavcov, ktorí svoje metre odplávali v jednej dráhe. V Nitre mali štyri dráhy a na Plaveckej 24-hodinovke sa zúčastnilo 444 plavcov.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z podujatia!

V OBRAZOCH: Zábery z bystrickej plaveckej 24-hodinovky
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM