Iné športy

FOTO: Mladý talent bystrického plávania. Ema získala 5 medailí v Slovenskom pohári

Tak tomu sa povie úspech! V kategórii 9-ročných sa na pretekoch predviedla Ema Malíková z Plaveckého oddielu UMB v úžasnej forme.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladý talent bystrického plávania. Ema získala 5 medailí v Slovenskom pohári
5
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB

202 plavcov vo veku 8 až 11 rokov z 27 slovenských plaveckých klubov a oddielov štartovalo v 1. kole „FPD Slovenského pohára žiakov 2018“ v plávaní, ktoré sa uskutočnilo v 50m osem dráhovom bratislavskom bazéne na Pasienkoch. Na tomto podujatí malo zastúpenie aj banskobystrické plávanie z UMB Banská Bystrica – úspešne. Vyplávali 1 zlatú, 2 strieborné, 2 bronzové medaily.

„Slovenský pohár žiakov je dlhodobou – 4. kolovou súťažou jednotlivcov vybraných ročníkov kategórií mladších žiakov a plaveckých nádejí. Do celkového hodnotenia sa započítava súčet najlepších 4 bodových výkonov pretekára z jednotlivých kôl. V každom ročníku bude vyhodnotených po 5 plavcov (celkovo 30), ktorí získajú spoločné sústredenie v júli 2019. Sústredenie zabezpečí generálny partner Slovenského pohára žiakov 2018, skupina FPD,“ uviedol predseda Plaveckého oddielu Univerzity Mateja Bela Banská Bystrica Milan Záborský.

V kategórii 9-ročných Ema Malíková (zverenkyňa trénerky Janky Potančokovej) z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica vybojovala v silnej konkurencii najlepších plavcov z celého Slovenska celkovo 5 medailí: 1 zlatú, 2 strieborné a 2 bronzové medaily.

Ema zvíťazila a postavila sa na najvyšší stupienok v disciplíne 200 m polohové preteky. Okrem toho získala dve strieborné medaily v disciplínach 50 m znak a 100 m prsia. Svoju zbierku medailí všetkých kovov doplnila ziskom dvoch bronzových za disciplíny 50 m voľný spôsob a 50 m prsia. Zo svojho prvého veľkého podujatia tak nazbierala cenné skúsenosti.

Pozrite si v priloženej fotogalérii úspechy mladej plavkyne!

V OBRAZOCH: Plavkyňa Malíková z UMB získala 5 medailí  v Slovenskom pohári
5
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM