Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Mladý bystrický džudista zabodoval. Z európskeho pohára priniesol medailu!

Bystrickí džudisti opäť predviedli svoje kvality. Postaral sa o to Marius Fízeľ, ktorý sa prebojoval až do semifinále!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladý bystrický džudista zabodoval. Z európskeho pohára priniesol medailu!
3
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB

Tento víkend sa až päť mladých džudistov banskobystrickej Dukly zapojilo v rámci reprezentačných výberov Slovenska do bojov o cenné európske medaily. V kategóriách dorastencov Bruno Banský a Alex Barto nastúpili na tatami v Tepliciach u našich západných susedov a čerství juniori Dalibor Ďurčo, Ján Lupák a Marius Fízeľ bojovali v talianskom Lignane.

A práve posledne menovaný – Marius Fízeľ – hneď pri prvom štarte na vrcholovom európskom podujatí v kategórii juniorov nadviazal na svoj predchádzajúci úspech v minulom roku, keď ešte ako dorastenec vybojoval v Európskom pohári v Záhrebe striebornú medailu.

„Dvadsať jeden džudistov z dvanástich európskych krajín sa zaregistrovalo do Mariusovej váhy do 100 kilogramov. Žreb bol k banskobystrickému nádejnému juniorovi priaznivo naklonený a nechal ho v prvom kole oddychovať. V druhom kole už na neho čakal domáci reprezentant Said. Marius po kvalitnom výkone najprv viedol na wazari a následne po minúte a pol uzavrel účet zápasu pekným iponom po hode o-soto-gari,“ povedal Branislav Slaný, tréner.

„V treťom kole narazil na nemeckého džudistu Drillera, na ktorého mu stačilo len o tridsať sekúnd viac a po nasadenom škrtení vyprevadil nemeckého reprezentanta do spŕch. To už ho čakal v semifinále neskorší celkový víťaz tejto váhovej kategórie Mandič zo Srbska. Ako by tiaž semifinálového duelu dopadla na Mariusa, ktorý na okamih nebol vo svoje koži, na čo ho súper prekvapil vydareným hodom na Ura-nage,“ pokračoval Slaný.

Marius sa však nenechal vyviesť z konceptu a ako ostrieľaný bojovník sa po prehranom semifinále v zápase o tretie miesto opäť vrátil do hry vydareným zápasom s domácim reprezentantom. „Talian Villanova dokázal odolávať iba minútu a 14 sekúnd, keď Marius svojou osobnou technikou o-goši predčasne ukončil zápas a definitívne si siahol na prvú veľkú juniorskú medailu vo svojej kariére,“ povedal tréner.

Výsledky Junior European Judo Cup Lignano 2017:

  • 100kg: 1.Mandic(SRB), 2.Majowski(POL), 3.FÍZEĽ(SVK), Imala (SUI)
V OBRAZOCH: Medailový úspech bystrického džudistu
3
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM