Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Parádny úspech bystrických crossmintonistov. V boji o postup na stupienku!

Počuli ste už o crossmintone? Pod Urpínom máme talentovaných reprezentantov aj v tomto športe. Dokázali to aj počas posledného víkendu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Parádny úspech bystrických crossmintonistov. V boji o postup na stupienku!
4
Galéria
Foto: Pjecha Vladimír

Slovenskí crossmintonisti obsadili druhé miesto v predkole stredoeurópskej časti v Pohári národov, ktoré sa konalo v nedeľu v Pardubiciach. Finálovú účasť si vybojovali hráči Česka, s ktorými sme prehrali rozhodujúci zápas 1:5. Táto crossmintonová súťaž zmiešaných národných tímov je obdobou Davis Cupu alebo Fed Cupu.

Naši do turnaja vstúpili veľmi zle a už po úvodných dvojhrách s Českom sme prehrávali 1:2. Zápas sa nám nepodarilo otočiť a dokonca sme prehrali aj obe štvorhry a súboj nasadených jednotiek. Hlavným strojcom českého úspechu bol najmä Petr Makrlík, ktorý v tento deň dokázal vyhrať osem z deviatich zápasov.

V druhom dueli sme sa stretli s favorizovaným Nemeckom. Úvod sa nám vydaril oveľa lepšie ako proti Česku a po dvojhrách sme už vyhrávali 3:0. Nakoniec sme Nemcov porazili 4:2. Za zmienku stoja víťazstvá Andreja Ostrihoňa aj Adama Kakulu nad majstrom Európy Dávidom Zimmermanom.

Aj s Poľskom nám úvod vyšiel a po dvojhrách sme viedli 3:0. Po prehrách vo štvorhrách a víťazstve nasadených jednotiek sme nakoniec porazili hráčov Poľska 4:2. To nám však na postup nestačilo. Česi remizovali s Nemeckom 3:3 a vyhrali s Poľskom 5:1 a zaslúžene tak postúpili do finálových bojov o Pohár národov 2017.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z turnaja!

V OBRAZOCH: Bystrickí crossmintonisti sa v silnej konkurencii nestratili
4
Galéria
Foto: Pjecha Vladimír
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM