Rôzne Správy

FOTO: Mladí rozdávali v Bystrici radosť objatiami. Nevynechali primátora ani pacientov

Medzinárodný deň objatí priniesol množstvo dojemných chvíľ. Na dobrovoľníkov sa tešili na mestskom úrade, po objatie si prišiel "bystrický Elvis" a dôvod na radosť mali aj pacienti v čakárni.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladí rozdávali v Bystrici radosť objatiami. Nevynechali primátora ani pacientov
36
Galéria
Foto: Mária Petrisková

V poradí už 7. ročník medzinárodného Dňa objatí sa v meste pod Urpínom začal v stredu o desiatej hodine. Približne 25 dobrovoľníkov v oficiálnych tričká Hug Day a s tabuľkami Objatie zdarma vyrazilo na Námestie SNP, kde objali prvých náhodných okoloidúcich.

"Niektorí ľudia sa na nás z diaľky usmievali, avšak neodhodlali sa prísť si po objatie. Iní o nás už počuli ráno v rádiu a tak vyobjímali celú svoju rodinu a našli sa aj takí, ktorí sa k nám rovno rozbehli a objatie si doslova vypýtali,“ hovorí Jaroslav Dodok, iniciátor podujatia Hug Day.

Bystričania sa o Dni objatí dozvedeli aj vďaka veľkému transparentu, ktorý na námestí pútal pozornosť. Fotili sa pri ňom skupinky študentov aj zahraniční turisti. Veľký banner prilákal aj „bystrického Elvisa“, ktorý sa zapojil do podujatia už po niekoľkýkrát. Dobrovoľníci neskôr navštívili aj miestne obchody, kaviarne, reštaurácie či nákupné centrá.

Radosť na mestskom úrade

Vydali sa tiež na mestský úrad, kde prekvapili primátora Jána Noska, ktorému venovali niekoľko svojich objatí. Primátor Banskej Bystrice sa im vzápätí poďakoval za ich výnimočnú aktivitu a ocenil myšlienku podujatia. Dobrovoľníci neobišli ani pracovníkov mestského úradu.

"V tomto prípade zas zamestnanci prekvapili nás. Po pár sekundách sa nám vrhli do náručia zo slovami, že nás čakali už od skorých ranných hodín a báli sa, že neprídeme. Videli sme, že objatia, ktoré sme im venovali ich nesmierne povzbudili. Dokonca nám darovali aj bonboniéru a čokoládu, čo sme naozaj nečakali,“ prezradil Jaroslav Dodok.

Slzy v očiach

Dobrovoľníci po prvýkrát navštívili aj Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb. Radosť a nádej tak priniesli nielen pacientom v čakárni, ale aj zdravotným sestrám. "Starším ľuďom, ktorí čakali na vyšetrenie sa tlačili slzy do očí, čo bolo veľmi dojemné a krásne,“ doplnil Dodok.

"Pre mňa to bola nová skúsenosť. Keď som videla ako sa niektorí ľudia z toho tešia, aj mne to urobilo veľkú radosť,“ hovorí dobrovoľníčka Terézia Kršačková. Medzi dobrovoľníkmi boli žiaci základných a stredných škôl, dokonca aj študenti miestnej univerzity. "Potešilo ma, že sa prihlásili naozaj rôzne vekové kategórie,“ hovorí Branislav Braník, ktorý bol na podujatí po prvýkrát.

"Hug Day hodnotím úplne perfektne, pretože som mala možnosť rozdávať ľuďom radosť a vytvárať im úsmev na tvári. Keď vám ľudia povedia, ako ste im zlepšili deň a ako vám zo srdca ďakujú, tak viete, že robíte správnu vec,“ hodnotí podujatie dobrovoľníčka Radka Krížová.

Počas celého dňa rozdali dobrovoľníci v uliciach Banskej Bystrice niekoľko tisíc objatí. Pripojili sa tak k ďalším 70 mestám na Slovensku a v zahraničí, kde sa Hug Day konal tiež.

Pozrite si v priloženej fotogalérii desiatky záberov z bystrického podujatia Hug Day!

V OBRAZOCH: Takto to vyzeralo v bystrických uliciach počas Dňa objatí
36
Galéria
Foto: Mária Petrisková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM