Jakub Forgács Hokej

FOTO: Matoušek sa proti Nemcom zapísal pozitívne: Mal som čistú hlavu

Od trénera Cígera dostal opäť šancu. Po jednozápasovej prestávke sa Tomáš Matoušek vrátil na ľad a úspešne.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Matoušek sa proti Nemcom zapísal pozitívne: Mal som čistú hlavu
32
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Tomáš Matoušek sa na MS v Kolíne vrátil do zostavy po jednozápasovej prestávke. Duel s Dánskom presedel na tribúne, proti Nemecku však opäť dostal šancu a využil ju naplno.

Po faule proti Lotyšskom, po ktorom inkasoval trest do konca stretnutia už v druhom striedaní, sa tentokrát prezentoval lepším spôsobom a v 10. minúte otvoril skóre. „Ja sa už nechcem vracať k tomu, čo bolo. Do zápasu s Nemeckom som išiel s čistou hlavou a robil som to, čo viem a v čom som dobrý. Ale keďže sme prehrali, tak to neguje celý môj individuálny výkon,“ povedal po zápase slovenský útočník. Jeho zásah museli ešte overovať arbitri spoločne s videorozhodcom, Nemci totiž reklamovali vysokú hokejku. „Nebol som si istý, pretože som mal puk na bekhende a neviem, ako bola hokejka vysoko. Ja aj na tréningu skúšam takéto zakončenia, kedy zamávam hokejkou. Podarilo sa mi to aj v príprave v Nórsku, vtedy však môj gól neplatil.“

Slováci išli do kabíny po prvej tretine s jednogólovým náskokom, pred začiatkom druhej sa museli zdržať v kabíne o niečo dlhšie. Rolba totiž pri úprave ľadu zanechala za sebou príliš veľa vody a na klzisku sa utvorili hrbolce. „Bol som prekvapený, čo sa dialo s ľadom, nemalo by sa to stávať,“ reagoval Matoušek. Libor Hudáček onedlho po omeškanom začiatku druhej periódy strelil druhý gól, potom sa však Nemci nadýchli k náporu a dokázali vyrovnať. „V druhej tretine nás zavreli, keď sme mali ďaleko striedačku. Nebolo to jednoduché. Všeobecne sme podali lepší výkon, ako v predošlých zápasoch. Zápas sme stratili v určitom časovom úseku, ale celkovo nebola druhá tretina z našej strany až tak dobrá. V tretej sme sa však vrátili k tomu, čo sme hrali. Každý stratený bod mrzí, vyhrávali sme 2:0, boli sme blízko k víťazstvu, určite sme na Nemcov mali.“ dodal Matoušek.

Dvadsaťštyriročný útočník sa svojím premiérovým gólom natrvalo zapísal do štatistík, podľa vlastných slov si splnil detské túžby. „Ani sa mi len nesnívalo, že budem hrať na MS, nieto ešte, že dám gól. Ale vždy som si to želal. Teším sa na zvyšné zápasy, bude to niečo iné. Hocikto môže zakopnúť, môžeme vziať body komukoľvek,“ pokračoval. Na nájazdy sa Matoušek od trénera Cígera nepýtal, túto činnosť nevyhľadáva. „Nájazdy sú pre mňa španielskou dedinou, nevenujem sa takýmto činnostiam, ja som skôr defenzívny typ hráča,“ dodal útočník Banskej Bystrice.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zápasu Slovenska s Nemeckom!

V OBRAZOCH: Zábery zo zápasu Slovenska s Nemeckom
32
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM