Správy

FOTO: Frekventovanú križovatku vo Zvolene čaká prestavba. Zmení sa na kruhovú

Na križovatkách ciest pri Hypernove, pri vstupe do mesta od Sliača a Bystrice, sa už niekoľko rokov čaká v dopravných špičkách v dlhých kolónach. Časté sú tam dopravné nehody.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Frekventovanú križovatku vo Zvolene čaká prestavba. Zmení sa na kruhovú
6
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) chce na budúci rok vybudovať kruhovú križovatku na frekventovanej a neprehľadnej časti cesty vo Zvolene pri budove bývalého nákupného centra Hypernova. Na komunikácii v správe samosprávneho kraja sa pred časom menila prednosť v jazde, zlepšenie v čase narastajúcej dopravy to ale neprinieslo.

Ako priamo na mieste informoval predseda BBSK Ján Lunter, v prípade schválenia tohto projektu poslancami na najbližšom zasadaní samosprávneho kraja, BBSK preberie projektovú dokumentáciu od mesta Zvolen a následne pripraví verejnú súťaž na zhotoviteľa stavby. „V prípade, že sa so stavbou začne v lete 2019, je predpoklad, že do konca toho istého roku bude kruhový objazd k dispozícii,“ konštatoval Lunter.

BBSK má v pláne budúcoročného rozpočtu na tento projekt vyčlenených 350 000 eur. Podľa Luntera v čase realizácie stavby treba počítať aj s dopravnými obmedzeniami v danom úseku.

Na križovatkách ciest pri Hypernove, pri vstupe do mesta od Sliača a Banskej Bystrice, sa už niekoľko rokov čaká v dopravných špičkách v dlhých kolónach. Časté sú tam dopravné nehody.

V OBRAZOCH: Frekventovaná križovatka sa zmení na kruhovú
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM