Rôzne Správy

FOTO: Fončordou pochodovali masky od výmyslu sveta. Pozrite na tú parádu

Tradície našich predkov neupadli do zabudnutia. Dôkazom je aj fašiangový sprievod, ktorý pochodoval bystrickým sídliskom. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Fončordou pochodovali masky od výmyslu sveta. Pozrite na tú parádu
16
Galéria
Zdroj: ZŠ Moskovská

V Bystrici sa konala krásna akcia plná tradícií. V piatok 9. februára 2018 deti zo Školského klubu Slniečkovo pri ZŠ na Moskovskej 2 so svojimi staršími kamarátmi z II. stupňa ZŠ, rodičmi a ďalšími dospelákmi poobliekaní v tradičných maskách predviedli fašiangový program na sídlisku Fončorda.

Dlhý sprievod na čele s Turoňom, Slameníkom, prasiatkom, somárom, krojovanými bábkami a ďalšími maskami s doprovodom husličiek kráčal ulicami Banskej Bystrice a obyvateľom ulíc Tulská, Moskovská, Internátna a Kyjevské námestie pripomenul, ako sa kedysi oslavovali fašiangy a že dnešné deti nezabúdajú na kultúrne tradície našich predkov a rady si ich pripomínajú.

Na piatich zastávkach ich za piesne, vinšovačky a vykrikovačky odmenili klobáskami, slaninkou, chlebom, jabĺčkami a inými dobrotami „richtári“ zo Vzdelávacieho centra Múzea SNP, DC Pohoda, DD Jeseň, KC Fončorda, drogérie a z predajne pečiva. Pani kuchárky ako každý rok deťom za odmenu napiekli šišky s lekvárom a posledná zastávka bola pred školou, kde sa deťom poďakovala za pekný program pani riaditeľka Melicherová a popriala všetkým príjemnú zábavu a dobrú chuť. Na chodbách potom rozvoniavala klobáska, cibuľa a slaninka – to sa už vo svojich oddeleniach deti hostili na pochúťkach, čo si vykoledovali.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z fašiangového sprievodu školákov zo ZŠ Moskovská!

V OBRAZOCH: Bystrickým sídliskom pochodoval sprievod masiek od výmyslu sveta
16
Galéria
Zdroj: ZŠ Moskovská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM