Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Bystricu zaplnili vrúcne objatia. Ušli sa viceprimátorovi aj Elvisovi

Radosť a úsmev na tvári dokáže vyčariť aj obyčajné objatie. Dôkazom sú aj obrázky šťastných ľudí z mesta pod Urpínom. Čo sa dialo v uliciach Bystrice?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystricu zaplnili vrúcne objatia. Ušli sa viceprimátorovi aj Elvisovi
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Pondelkové rána sú pre mnohých pracujúcich či školopovinných hotovým utrpením. Tentoraz však Bystričanom rozjasnila deň krásna akcia. Už po piatykrát vyšli mladí ľudia do ulíc, aby rozdávali objatia zadarmo počas medzinárodného Hug Day (Deň objatí).

„Prišlo približne 20 dobrovoľníkov, prevažne študentov. Zo začiatku boli viacerí ľudia ostýchaví, nakoniec sa však dali prehovoriť a niektorí zavítali na námestie práve pre to, aby sa dočkali objatia. Prišli dokonca aj ľudia z okolitých miest ako Brezno či Zvolen. Objatia sa ušli mestským poslancom, malým škôlkarom, viceprimátorovi Gajdošíkovi či "bystrickému Elvisovi“," uviedol Jaroslav Dodok, jeden z organizátorov podujatia so slovami, že neobišli ani obchody v centre.

Vtipnými momentmi boli výhovorky okoloidúcich. „Jedna pani povedala, že by sa aj dala objať, ale je spotená a smrdí. Ďalšia zase upozornila, že prípadné objatie by nerozchodil jej frajer,“ spomenul s úsmevom.

Hoci objatí každoročne pribúda, tohtoročnou výzvou podujatia Hug Day je nepozerať sa na čísla, ale prinášať radosť. "Nesúťažíme. Uplynulý rok sa nám podarilo prekonať 100 000 objatí v priebehu jedného dňa. Počet núl však nie je to, kvôli čomu objatia rozdávame,“ zdôrazňuje Dodok

Mediálnym partnerom Hug Day Banská Bystrica je aj spravodajský portál Bystrica24.sk, takže sa už čoskoro môžete tešiť na ďalšie zaujímavosti a informácie o samotnom priebehu podujatia. Zábery z krásneho podujatia v uliciach Banskej Bystrice si môžete pozrieť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Pódium patrilo hviezdam: V Bystrici to na Dohode rozbalili IMT Smile aj Polemic

FOTO a VIDEO: Krásne retro v uliciach mesta. Do Bystrice zavítali historické autobusy

Deň objatí v uliciach Bystrice v OBRAZOCH
34
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM