Jakub Forgács Rôzne

FOTO a VIDEO: Krásne retro v uliciach mesta. Do Bystrice zavítali historické autobusy

Hotová lahôdka pre milovníkov veteránov: Pod Urpínom sme mohli obdivovať stroje, ktoré brázdili naše cesty pred desiatkami rokov. Pozrite si ich na záberoch!

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Krásne retro v uliciach mesta. Do Bystrice zavítali historické autobusy
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pokiaľ máte radi historické dopravné prostriedky, v Banskej Bystrici ste si v sobotu mohli prísť na svoje. V meste sme zažili netradičný zraz veteránov. Počas akcie Busfest 2016 sa k slovu dostali autobusy, ktoré už majú čo-to odžité, no stále majú čím očariť.

Už krátko pred 10:00 sa staré stroje začali schádzať pod Urpínom. Spolu s nimi aj množstvo zvedavcov všetkých vekových kategórii. Od 10:30 totiž prebiehala na Námestí Slobody výstava týchto vozidiel. Návštevníci mohli obdivovať autobusy všetkých možných druhov.

Čítajte tiež: FOTO: Pochúťky prináša už neuveriteľných 19 rokov. Poznáte bystrického orieškára?

Medzi vystavenými kúskami nechýbali autobusy Škoda 706 RTO. Ukázal sa aj jeden v kabrio verzii, ktorý návštevníkov tešil hitmi spred desiatok rokov. Okrem nich mohli Bystričania obdivovať autobusy radu Š 11 v rôznych prevedeniach. Popoludní čakala historické autobusy spanilá jazda mestom až do Zvolena.

„Na rozdiel od klasických automobilových veteránov sú naše autobusové veterány prístupné pre ľudí a môžu si ich pozrieť zvnútra. Ponúkame im dokonca možnosť previezť sa na nich pri presune z Banskej Bystrice do Zvolena,“ uviedol organizátor a predseda klubu Veteran Bus Diamant z Košíc Martin Schwarz. „Chceli by sme to zaviesť ako tradíciu, pričom akcia by sa konala vždy v tomto termíne, teda posledný víkend pred prázdninami,“ zakončil Schwarz.

Čítajte tiež: FOTO: Nádhera z bystrických ulíc. Mesto zakvitlo kvetinovými záhonmi

Pozrite si historické autobusy v meste pod Urpínom v našej foto a vdeogalérii!

FOTO: Hotová lahôdka pre milovníkov veteránov v Bystrici
24
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Hotová lahôdka pre milovníkov veteránov v Bystrici
3
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM