Jakub Forgács Správy

FOTO: Bystrický zimák zaplnili stovky študentov. Neprišli však fandiť len hokeju

Podujatie, aké len tak hocikde nezažijete. Na štadióne v Bystrici sa hral hokej, ale na svoje si prišli aj stredoškoláci.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrický zimák zaplnili stovky študentov. Neprišli však fandiť len hokeju
4
Galéria
Zdroj: UMB

V stredu sa uskutočnilo športovo-kultúrne podujatie Zo školy na zimák – edícia Gymnáziá a stredné školy. Fakulty UMB, Kariérne centrum UMB a vzdelávacie organizácie formou kvízov, súťaží, testov a hádaniek upútali pozornosť stredoškolákov a informovali ich o možnostiach, ktoré im poskytuje naša univerzita. Pedagógovia a doktorandi z jednotlivých fakúlt tiež zdôraznili dôle­žitosť správnej voľby odboru, študijného programu či fakulty.

Študenti tak získali informácie nielen o ponuke Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ale aj o tom, aké predpoklady by mali mať na úspešné zvládnutie vysokoškolského štúdia. Vzdelávacie organizácie informovali študentov o možnostiach štúdia v zahraničí, štúdia cudzích jazykov či ponuke brigád popri štúdiu. Hlavná myšlienka projektu, spojiť najdôležitejšie atribúty – vzdelanie, šport a kariéru, tak bola naplnená.

Úvodné buly hodili spoločne rektor doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD., viceprimátor mesta Banská Bystrica Ing. Martin Turčan a slovenský thaiboxer Vladimír Moravčík. Študenti na tribúnach ukázali, že fandiť vedia. Ich podporu ocenil UMB Hockey Team, ktorý zdolal na ľade silného súpera, poľský univerzitný tím KTH 1928 Krynica 7:5. Počas zápasu bol pre študentov pripravený bohatý program, streľba na bránu, súťaže, tombola a po zápase verejné korčuľovanie s hráčmi UMB Hockey Teamu.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z podujatia Zo školy na zimák!

V OBRAZOCH: Zo školy na zimák
4
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM