Správy

FOTO: Bystrický primátor sa osvedčil aj na trhu. Vyzbierať sa podarilo krásnu sumu

O primátorský punč bol veľký záujem, o čom svedčia aj čísla. Tento rok sa predalo 150 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju a 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrický primátor sa osvedčil aj na trhu. Vyzbierať sa podarilo krásnu sumu
2
Galéria

Na tradičnom charitatívnom podujatí aj tento rok zavládla pravá vianočná atmosféra a dobrá nálada. Vôňa punču prilákala na Námestie SNP mnohých Banskobystričanov i návštevníkov. Počas troch hodín sa podarilo vyzbierať sumu vo výške 2 230 eur. Informovala o tom Dominika Smoleňová.

Výťažok poputuje do rúk neziskovej organizácie Domu matky Terezy. Tento domov sa snaží vytvárať dôstojné podmienky pre život zdravotne postihnutých ľudí a ich integráciu do spoločnosti. Výťažok bude venovaný na podporu aktivít pre klientov v keramických, tkáčskych a drevárskych dielňach, v ktorých rozvíjajú svoje manuálne zručnosti a zároveň tvoria hodnoty pre potešenie seba i druhých.

„Ďakujem všetkým Banskobystričanom, ktorí ukázali, že pomoc a charita je im blízka a majú ju v srdci. Aj dnes to dokázali a teší ma, že výťažok môžeme venovať tým, ktorí to potrebujú,“ povedal primátor Ján Nosko.

O primátorský punč bol veľký záujem, o čom svedčia aj čísla. Tento rok sa predalo 150 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju a 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc. Stretnutie primátora s Banskobystričanmi spestril aj folklórny súbor Bystrina a Paľko Majerík, ktorí sa postarali o dobrú náladu. Cestu na Primátorský punč si našli aj návštevníci zo zahraničia. Nechýbali turisti až z ďalekého Nového Zélandu či Austrálie.

V OBRAZOCH: Primátorský punč 2018
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM