Rôzne Správy

Krásne, čo chystajú bystrickí gymnazisti. Takto sa rozhodli pomôcť chorému Miškovi

Dobrých skutkov nie je nikdy dosť a obzvlášť pred Vianocami. Pomáhať sa rozhodli aj študenti z bystrického Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského.

Ilustračný obrázok k článku Krásne, čo chystajú bystrickí gymnazisti. Takto sa rozhodli pomôcť chorému Miškovi
7
Galéria
Foto: Charlotte Stejskalová

Vianočná nálada už panuje v obchodoch, domoch, v uliciach či na námestiach, ktoré sa už tešia z bohatej výzdoby. Vianočné trhy sú naplno rozbehnuté, všade voňajú sviečky, klobásky, a výborný punč. Ten si už 19. decembra budete môcť vychutnať aj na bystrickom gymnáziu J. G. Tajovského medzi 16-tou a 19-tou. O podujatí informovala jedna z organizátoriek, Tereza Niederlandová.

Akciu vymysleli samotní študenti so šľachetným úmyslom – pomáhať. „Myslím, že Vianoce sú ideálnou príležitosťou začať byť lepší a podať pomocnú ruku tým, ktorí to naozaj potrebujú. A s touto myšlienkou sme vytvorili koncept Tajáckeho punču,“ hovorí jeden z organizátorov.

Kedže Vianoce sa spájajú s vyrábaním rôznych ozôb, dekorácií či pečením dobrôt, práve tieto sú okrem punču predajným tovarom. Výťažok z celého večera poputuje malému Miškovi, ktorý počas vianočného času, bohužiaľ, bojuje so zákernou chorobou. Hoci benefičná akcia sa nekoná na pôde Tajáku po prvý raz, študenti aj tento rok prišli s novinkou.

„Obrovské tony odpadu sú niečo, čo sa týka nás všetkých. Rozhodli sme sa byť preto Eco-friendly a každému dávame možnosť priniesť si vlastný hrnček, do ktorého mu budeme nalievať punč celý večer. Pokiaľ si však hrnček zabudnete, môžete si punč kúpiť do plastového pohára, ktorý môžete použiť viackrát – dokonca za zľavnenú cenu. Myslíme, že je nevyhnutné, aby sme si aj na takýchto menších podujatiach brali príklad zo svetových metropol, kde sú podobné hrnčeky na vianočných trhoch samozrejmosťou,“ dopĺňa organizátor zo študentských radov.

Okrem toho, že si spoločne budete môcť vychutnať horúci punč , ochutnať domáce maškrty, či kúpiť ručne vyrobené dekorácie, o doplnenie vianočnej atmosféry sa postará aj program. „Program Tajáckeho benefičného punču je už samozrejmosťou. Tento rok vám večer spríjemní školský Klub poézie, školská kapela, no a chýbať nebudú ani Laura Beláková a Katarína Sokáčová,“ uzatvára jeden zo študentov.

V OBRAZOCH: Benefičný Tajácky punč
7
Galéria
Foto: Charlotte Stejskalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM