Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Bystrickí študenti sa činili v nemocnici. Detské oddelenie hýri farbami

Stačil dobrý nápad a výsledok veru stojí za to! Pozrite, ako sa zmenili spustnuté steny v emocnici po práci mladých umelcov z bystrickej školy!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí študenti sa činili v nemocnici. Detské oddelenie hýri farbami
Zdroj: Dnes24.sk

Nový vietor na detské oddelenie v Nemocnici s poliklinikou Brezno priniesla primárka Denisa Raffajová. Veci sa pomaly dávajú do pohybu a detičky, ktoré musia stráviť čas v nemocnici, ho vnímajú príjemnejšie. Nedávno totiž študenti z bystrickej Akadémie umení spríjemnili chodby detského oddelenia krásnymi maľbami, a to z ich strany určite nebolo všetko. Autorkou projektu je Marta Holécyová. Svojimi kresbami prispeli Mária Petrisková, Eva Töröková, Lucia Budajová, Adam Engler, František Ďuriančík.

„Bol to môj nápad, pretože keď som sem prišla, detské oddelenie vyzeralo spustnuté, steny boli špinavé. Deťom treba toto prostredie jednoducho spríjemniť,“ prezradila nám na úvod primárka detského oddelenia Denisa Raffajová, ktorá do breznianskej nemocnice nastúpila v septembri minulého roku.

Výchovný cieľ

Obrázky majú podľa jej slov a výchovný cieľ. „Obrázky pred príjmovou ambulanciou vykresľujú deťom, čo si majú priniesť do nemocnice. Prvotná myšlienka bola, vytvoriť plagátik, na ktorom by tieto informácie boli . Neskôr vznikol nápad, že to študenti z Akadémie umení v Banskej Bystrici spracujú formou rozprávky,“ konkretizuje prvotnú myšlienku primárka.

Na stenách pred vstupom do prijímacej ambulancie dnes nájdete mravčekov, ktorí nesú veci, ktoré by si detičky mali so sebou priniesť do nemocnice. Dieťatko už samé dokáže rozoznať vecičky, ktoré bude potrebovať.

Ďalšia spolupráca

Podľa slov primárky chcú určite aj naďalej spolupracovať. „Realizácia projektu mladých umelcov je veľmi vydarená, dúfam, že v našej spolupráci budeme aj naďalej pokračovať,“ dodala a pokračovala s tým, že jej snahou je spríjemniť a zútulniť celé oddelenie.

Ako nám prezradila na záver, detské oddelenie prešlo už niekoľkými zásadnými zmenami ako je rekonštrukcia sociálnych zariadení, zaobstaraním nových vankúšov, paplónov aj posteľnej bielizne.

Kresby mladých umelcov si môžete pozrieť v našej galérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Bystrickí plavci zažili medailové hody. Pod Urpínom aj dva majstrovské tituly

FOTO: Kúsok originality na bystrickom múre. Spozorovali ste netradičnú výzdobu?

Nová tvár detského oddelenia v obrazoch. Pomáhali bystrickí študenti
30
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM