Správy

FOTO: Bystrická knižnica sa sťahuje. Toto je dôvod a nová adresa

Verejná knižnica Mikuláša Kováča bude sídliť na novej adrese. Tieto priestory budú už čoskoro opäť slúžiť všetkým čitateľom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrická knižnica sa sťahuje. Toto je dôvod a nová adresa
2
Galéria

Verejná knižnica Mikuláša Kováča bude sídliť na novej adrese – Rudohorskej 37. „Už v týchto dňoch sa sťahuje z mestskej Materskej školy na Karpatskej ulici, ktorú čaká rekonštrukcia a rozširovanie kapacít. Mesto poskytlo vedeniu knižnice plnohodnotnú náhradu a investíciou vo výške 40 000 eur skvalitnilo nebytové priestory, ktoré budú už čoskoro opäť slúžiť všetkým čitateľom,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Pavilón „C“ Materskej školy Karpatská, kde doposiaľ sídlila Verejná knižnica Mikuláša Kováča slúžil v minulosti aj ako detské jasle, ktoré sa pre nedostatok detí zrušili. Súčasná potreba zvyšovať kapacity materských škôl zabezpečí jeho pôvodné využitie.

„Projekt obnovy tejto škôlky počíta s vytvorením novej triedy s kapacitou 22 detí. Preto som rád, že sa nám sásovskú knižnicu podarilo zachrániť a našli sme pre ňu nové priestory. Vyčlenenými financiami v mestskom rozpočte vo výške 40 000 eur sme zároveň investovali do stavebných úprav, aby spĺňali všetky požiadavky a komfort čitateľov. V týchto dňoch sa pracovníci knižnice sťahujú a ukladajú 17 000 kníh tak, aby sa čo najskôr mohla opäť sprístupniť,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Ako dodala Marhefková, stavebné práce v mestských nebytových priestoroch na Rudohorskej ulici č. 37 spočívali v búracích a murovacích prácach, výmene okien a dverí, úprave podláh či maľovaní.

V OBRAZOCH: Sásovská knižnica v nových priestoroch
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM