Aktualizované Jakub Forgács Správy

FOTO: Bystričania po sviatkoch zapĺňajú plaváreň. 24 hodín je vstup zdarma

Kilá po sviatkoch môžete spáliť aj vo vode. Na bystrickú plaváreň sa v najbližších hodinách dostanete aj bez platenia a dokonca na vás čaká aj odmena.

Zdroj: Dnes24.sk

Záver roka v meste pod Urpínom už každoročne patrí Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovke. Tradičný nonstop maratón v plávaní odštartoval vo štvrtok presne napoludnie a končí v piatok (28. 12.) o 12:00. Plavecký maratón má dlhoročnú tradíciu nielen v Banskej Bystrici, ale aj v Košiciach. Tento rok sa do zápolenia po prvý raz zapojí Nitra.

„Banskobystričania majú šport v krvi a som rád, že na 22. ročníku sa budú podieľať ďalšie dve slovenské mestá. Spája nás športový duch, o čom svedčí titul Európske mesto športu. Štafetu sme prebrali od Košíc a odovzdali sme ju Nitre, a preto som rád, že práve obyvatelia týchto miest si zaplávajú spolu s nami. Minulý rok sa na našej plaveckej 24-hodinovke zúčastnil rekordný počet plavcov a verím, že tento rok ich bude ešte viac,“ konštatoval banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý ako prvý odplával sto metrov pre zdravie.

Podujatie je určené širokej verejnosti s cieľom propagovať plávanie ako jednu z najzdravších pohybových aktivít. Vstup do bazénu je bezplatný.

Podľa hovorkyne primátora Dominiky Mojžišovej súťaž má dve kritériá – odplávané kilometre a počet účastníkov v plaveckej dráhe. Aj v tomto roku mesto vyhodnotí najrýchlejšieho, najstaršieho a najmladšieho účastníka, ktorých odmení. Každý, kto sa zapojí do nonstop plaveckého maratónu, dostane diplom a darček.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Banskobystrickej 24 hodinovky!

V OBRAZOCH: Zábery z bystrickej plaveckej 24-hodinovky
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM