Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Bystričan Oliver (17) ukázal obrovskú vytrvalosť. Na súťaži v MMA mu neušla medaila

Štyri zápasy, niektoré tesne po sebe a Oliver bojoval zo všetkých síl. Stálo to za to, tešil sa z úspechu na medzinárodnej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystričan Oliver (17) ukázal obrovskú vytrvalosť. Na súťaži v MMA mu neušla medaila
5
Galéria
Zdroj: Erawan Gym

Mladý Bystričan Oliver Mudrák (17), trénujúci v bystrickom Erawan Gyme, dosiahol obdivuhodný úspech. V sobotu 1. decembra sa v Bardejove zúčastnil súťaže Kasprof Security Liga KSL, kde mu napriek obrovskej náročnosti neunikla medaila.

„Oliver zápasil v kategórii do 66 kg pod pravidlami MMA. Bola to 5 členná pyramída, kde bojoval každý s každým. Podarilo sa nám získať dve výhry a 2. miesto,“ povedal o úspechu svojho zverenca tréner Róbert Výboštek.

„Zápasy prebiehali extrémne náročne, keďže Oliver mal 2. a 3. zápas ihneď za sebou. V 3. nastúpil proti oddýchnutému borcovi a dokázal aj napriek tomu zvíťaziť v ťažkom 3-kolovom zápase po extra kole. Podotýkam, že nie je nič ťažšie, ako keď vám po ťažkom zápase dajú ešte jedno extra kolo, tam už sa siaha na dno síl. Finále nasledovalo asi tak o 10 minút opäť proti oddýchnutému bojovníkovi,“ pokračoval Výboštek so slovami, že MMA zápasy sú veľmi náročné po každej stránke. Ľudia ktorí si to nevyskúšali nevedia, aké je to vyčerpávajúce.

„Týmto by som chcel Olivera pochváliť, pretože si to nikto tak tvrdo nevydrel ako práve on, keď vyhral ťažké zápasy hneď po sebe, navyše s extra kolom, kde súperom ukázal poriadne odhodlanie a nezlomnosť. Ako tréner som s jeho výkonom nadmieru spokojný. Som rád, že reprezentoval náš klub Erawan Gym a Banskú Bystricu s takým nasadením na medzinárodnej súťaži,“ dodal Výboštek.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery zo súťaže!

V OBRAZOCH: Bystrický bojovník MMA Oliver (17) sa teší z medaily
5
Galéria
Zdroj: Erawan Gym
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM