Jakub Forgács Samospráva

FOTO: Bystrica na ceste za prestížnym titulom. Na Radnici sa stretli Tóth, Kuzminová aj Handzuš

Úspešní športovci spod Urpína sa spojili. Spolu s vedením mesta si sadli za jeden stôl s hodnotiacou komisiou. V hre je totiž ocenenie, ktoré môže Banskú Bystricu poriadne zvýrazniť na mape Európy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrica na ceste za prestížnym titulom. Na Radnici sa stretli Tóth, Kuzminová aj Handzuš
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Mesto Banská Bystrica má už za sebou prezentáciu svojej kandidatúry na titul Európske mesto športu (EMŠ) 2017 pred členmi Komisie z Asociácie európskych miest športu. Tá v týchto dňoch hodnotí, ako je mesto pripravené na zisk prestížneho ocenenia. Kandidatúru odprezentoval v utorok banskobystrický primátor Ján Nosko a spolu s ním sa na stretnutí v priestoroch historickej radnice zúčastnili aj úspešní športovci spod Urpína, biatlonistka Anastasia Kuzminová, chodec Matej Tóth, hokejista Michal Handzuš či formulový pretekár Richard Gonda.

„Delegácia už absolvovala prehliadku centra mesta, prechádzku Urpínom s výhľadom na Banskú Bystricu. Naši hostia navštívili skokanské mostíky na Žltých pieskoch a symbolicky pokrstili aj novú tabuľu osadenú na Huštáku, ktorá je venovaná všetkým olympijským víťazom nášho mesta,“ konštatovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Členovia komisie sa v stredu zúčastnili na otváracom ceremoniáli 21. ročníka Športovej olympiády detí materských škôl. Zamierili tiež na prehliadku okolitých športovísk – plávarne, športovej haly a plážového kúpaliska na Štiavničkách a počas dňa ich ešte čaká prehliadka športovísk na blízkych Šachtičkách, kde si prezrú lyžiarsky svah či turistické, bežecké i cyklistické tra­te.

Vo štvrtok (2.6.) sa má zahraničná delegácia stretnúť s novinármi a oznámiť, čo všetko sa Banskej Bystrici, mestu olympijských víťazov a významných športových osobností, podarilo dosiahnuť na ceste za titulom EMŠ 2017.

Čítajte tiež:

Posledný krok Bystrice k zisku prestížneho titulu: Mieri k nám dôležitá zahraničná delegácia!

Hodnotiaca komisia na stretnutí so športovcami a vedením mesta
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM