Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Bežkári a turisti majú dôvod na radosť. Pri Bystrici otvoria atraktívnu NOVINKU

Milovníci zimných radovánok, zbystrite pozornosť! Už onedlho otvoria projekt Fatransko-Kráľovskej stopy. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bežkári a turisti majú dôvod na radosť. Pri Bystrici otvoria atraktívnu NOVINKU
6
Galéria
Zdroj: OOCR

Nový projekt Fatransko-Kráľovskej stopy, ktorý povedie z Malého Šturca smerom na Kráľovu studňu. Má dĺžku viac ako 10 kilometrov a je určený pre bežcov na lyžiach, skiapinistov i peších turistov.

„Zimná sezóna je v plnom prúde a tá tohtoročná ponúka množstvo možností športového vyžitia a aktívneho oddychu. Jednou z nich je i novinka – projekt s názvom Fatransko-Kráľovská stopa, v rámci ktorého si od 11. februára 2017 na svoje prídu predovšetkým bežkári. Bežecká trať z Malého Šturca umožňuje napojiť sa aj na stopu do Turca alebo na Skalku a hrebeň Kremnických hôr. Samostatná pešia stopa garantuje nedotknuteľnosť bežeckej dráhy,“ uviedol Jiří Pěč, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

„Dopravu na Malý Šturec zabezpečuje každú sobotu od 11. februára autobus s odchodom o 8:30 z Uhliska. Návrat z Malého Šturca je o 17:00, jednosmerný lístok je v cene 3 eur a spiatočný 5 eur,“ pokračoval. Dobrou správou je, že v prípade veľkého záujmu sa autobusová linka môže rozšíriť aj na nedeľu.

Slávnostné otvorenie projektu sa podľa Pěča bude konať 11. februára 2017 za prítomnosti mnohých osobností športového i verejného života, pričom zaujímavosťou podujatia bude vyšliapanie stopy naboso určenej len pre peších turistov, ktorého sa zhostí pohybový kouč, inštruktor a lektor Matúš Svinčák z Ventro – centrum pohybu.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Nový projekt Fatransko-Kráľovskej stopy
6
Galéria
Zdroj: OOCR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM