Správy

FOTO: Areál bývalej Slovenky sa zmenil na nepoznanie. Takto vyzerá po ukončení búracích prác

Po dvoch mesiacoch búracích prác zmizol bystrický strašiak z mapy mesta. Spoznáte na fotkách areál bývalej Slovenky?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Areál bývalej Slovenky sa zmenil na nepoznanie. Takto vyzerá po ukončení búracích prác
3
Galéria
Zdroj: Arkon, a.s.

Spoločnosť Arkon, ktorá je investorom a developerom projektu Slovenka2 v priestoroch bývalej fabriky Slovenka odstránila všetky chátrajúce budovy v areáli. „Búracie práce trvali dva mesiace a spoločnosť plánuje pokračovať v asanácii priestoru s rozlohou 4,6 ha, aby tu v blízkej dobe mohla umiestniť dočasné stavby,“ uvádza investor v správe po ukončení búracích prác.

„Viac ako 5 000 človekohodín strávili zamestnanci stavebnej firmy na odstránení budov bývalej Pradiarne, Konfekcie a Administratívy niekdajšej textilky. Objem spracovaného materiálu predstavuje sumárne okolo 15 000 m3, pričom celkové množstvo železného odpadu tvorí približne 350 ton. Materiál z odstránených budov bude čiastočne zrecyklovaný a opätovne použitý pri budúcej výstavbe v areáli, železný odpad bude odvezený do zberu na opätovné zhodnotenie,“ píše sa ďalej v správe.

Investor chce aj naďalej pokračovať v čistení pozemku a odstraňovaní základov budov a už na jeseň tohto roka plánuje v areáli osadiť dočasné stavby, medzi ktorými by mali byť napríklad kaviareň, cukráreň, predajné miesto s vyhliadkou a športová hala s tribúnou, ktorú bude v zime možné využiť na klzisko a po zvyšok roka ako ihrisko.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako vyzerá areál bývalej Slovenky po ukončení búracích prác!

V OBRAZOCH: Búracie práce v areáli bývalej Slovenky sú ukončené
3
Galéria
Zdroj: Arkon, a.s.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM