Jakub Forgács Správy

Firemní dobrovoľníci spoja sily. Vo Zvolene a Bystrici budú zveľaďovať parky

Tento rok budú dobrovoľníci v rámci akcie Naše mesto pracovať na zveľaďovaní prírodných častí miest, ale aj pomáhať tým, ktorí sú odkázaní na pomoc iných.

Ilustračný obrázok k článku Firemní dobrovoľníci spoja sily. Vo Zvolene a Bystrici budú zveľaďovať parky
2
Galéria
Zdroj: TASR

Susediace mestá Banská Bystrica a Zvolen budú tento rok patriť medzi 46 slovenských miest a obcí, ktoré sa zapoja do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe – Naše Mesto. Konať sa bude 7. a 8. júna. Tento rok budú dobrovoľníci pracovať na zveľaďovaní prírodných častí miest, ale aj pomáhať tým, ktorí sú odkázaní na pomoc iných.

Dobrovoľníci zo Zvolena a okolia budú pracovať v okolí jazierka na Laniciach na mieste, kde sa Združenie Slatinka snaží navrátiť do parku typické druhy rastlín. Súčasťou aktivity bude aj čistenie okolia od drobného odpadu a obnova informačných tabúľ v parku.

V Banskej Bystrici dobrovoľníci zveľadia mestský park v štvrti na Karlove a strávia čas so seniormi v areáli Domova sociálnych služieb Senium.

V roku 2007 sa do prvého ročníka Nášho Mesta zapojilo 20 firiem. Odvtedy sa ich počet zvýšil takmer osemnásobne. „Teší nás, že z toho množstva možností ako pomáhať, zamestnávatelia nezabúdajú na naše regióny a svojim zamestnancom umožnia na jeden deň priložiť ruku k dielu na mieste, kde sa napríklad hrávajú ich deti alebo chodia venčiť svojich psov,“ uviedol k podujatiu za organizátorov programový riaditeľ Nadácie Pontis Michal Kišša.

Výrazne sa zvýšil aj počet aktivít v mestách, ktoré vítajú pomoc dobrovoľníkov počas Nášho Mesta. Tento rok si firemní dobrovoľníci mohli vyberať z viac než 500 aktivít naprieč celým Slovenskom. Tento rok bude v 46 mestách a obciach na Slovensku pomáhať viac ako 10 000 dobrovoľní­kov. Naše Mesto je zároveň najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Lanice skrášľujú dobrovoľníci
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM