Hokej

Fanúšikovia sa môžu tešiť: Baranov posilní najproduktívnejší obranca americkej ligy

Zároveň bol v ECHL vyhlásený za obrancu roka a dostal sa aj do prvého All-star tímu súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia sa môžu tešiť: Baranov posilní najproduktívnejší obranca americkej ligy
Zdroj: TASR

Kanadský hokejový obranca Alex Breton sa stal novou akvizíciou HC '05 Banská Bystrica. S klubom podpísal dvojročnú zmluvu do konca sezóny 2021/2022. Informovala o tom oficiálna stránka baranov.

Pomoc v presilovkách

„O Alexa sme sa zaujímali dlhší čas, keďže aj on už cítil potrebu hrať a v Severnej Amerike je situácia stále nejasná. Dohodli sme sa na dvojročnej zmluve. Po príchode pôjde na päť dní do karantény, potom ho dáme otestovať a ak bude všetko v poriadku, tak sa pripojí k tímu. Ide o produktívneho obrancu, ktorý má ofenzívne chúťky, veľmi dobre vidí hru, má dobrú prácu s hokejkou a je slušný korčuliar. Sľubujeme si od neho, že nám pomôže v presilovkách a s produktivitou,“ povedal športový manažér banskobystrického klubu Július Koval.

Prvýkrát v Európe

Pre 23-ročného obrancu pôjde o prvé pôsobisko v Európe.

V sezóne 2019/2020 hral za tím Allen Americans v ECHL. S 55 kanadskými bodmi za 11 gólov a 44 asistencií (v 61 zápasoch) sa stal najlepším nahrávačom aj najproduktívnejším hráčom spomedzi obrancov. Zároveň bol v ECHL vyhlásený za obrancu roka a dostal sa aj do prvého All-star tímu súťaže.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM