Jakub Forgács Iné športy

Fantastický výkon Haringa z Dukly. Triumfoval v konkurencii pretekárov zo 7 štátov

Bystrickí pretekári sa v rumunskom Kluži predviedli. Haring vyhral preteky, bodoval aj Ulík a Glajzová!

Ilustračný obrázok k článku Fantastický výkon Haringa z Dukly. Triumfoval v konkurencii pretekárov zo 7 štátov
Foto: Lubos Puskar

Slovenská reprezentácia horských cyklistov bodovala cez víkend v rumunskom Kluži na pretekoch cross-country, zaradených do kategórie C2. Najviac sa darilo Martinovi Haringovi z Dukly Banská Bystrica, ktorý zvíťazil v konkurencii pretekárov zo siedmich štátov pred Britom Tomom Bellom, tretí bol Poliak Piotr Brzozka. Haring si za prvé miesto na svoje konto pripísal 30 bodov do rebríčku UCI.

Kvalitný výkon podal aj Matej Ulík (OŠK Tatran Liptovská Osada), ktorý si medzi elitnými mužmi vybojoval 6. miesto (8 UCI bodov). Medzi elitnými ženami si za 5. miesto zapísala 10 bodov Erika Glajzová (CK Banská Bystrica).

„Martin podal výborný výkon. Nebolo to jednoduché, lebo preteky mali naozaj zaujímavé obsadenie. Veľmi dobre však hodnotím aj ďalších, veď z piatich našich pretekárov až traja bodovali. Z toho Matej Ulík už preteká v kategórii eliťákov, hoci má len 20 rokov, rovnako Erika, takže spokojnosť,“ citovala oficiálna tlačová správa Slovenského zväzu cyklistiky reprezentačného trénera Róberta Glajzu.

„Keďže nás nečakali UCI preteky na ceste, využil som možnosť štartu v Rumunsku s reprezentáciou MTB. Minulý víkend som štartoval na prvom MTB podujatí v Turčianskych Tepliciach a nebolo to pravé orechové, no chcem mať nejaké štarty, predsa nás čaká ME vo Svite v auguste. Nemám už toľko bodov, tak som štartoval zo zadnej pozície, no šlo sa mi dobre a o to viac si víťazstva vážim. Mám veľkú radosť,“ povedal vlaňajší náhradník na OH Martin Haring.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM