Správy

Falošná dodávka na testovanie? Nosko hovorí o hyenizme, nad ktorým zastáva rozum

Obyvatelia Slovenska, najmä na dedinách, by mali byť v časoch pandémie nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, nanajvýš opatrní.

Ilustračný obrázok k článku Falošná dodávka na testovanie? Nosko hovorí o hyenizme, nad ktorým zastáva rozum
Zdroj: TASR

V niektorých obciach Banskobystrického samosprávneho kraja sa v stredu mala objaviť biela dodávka s označením Slovenského Červeného kríža (SČK), ktorá vraj vykonáva testovanie na COVID-19 za 50 eur. Banskobystrický primátor Ján Nosko to označil za „hyenizmus, nad ktorým zastáva rozum“ a stotožnila sa s ním aj riaditeľka územného spolku SČK Banská Bystrica Zuzana Stanová.

Ako Stanová reagovala, zachytila tieto informácie, ich pravdivosť nateraz zostáva otázna. V každom prípade sa SČK dištancuje od podobných praktík. Ak by špekulanti a podvodníci zneužili značku SČK, nebolo by to však po prvý raz.

Stanová zdôraznila, že od konca marca prevádzka mobilnej odberovej jednotky SČK funguje iba pred oddelením infektológie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, a to bezplatne v spolupráci s banskobystrickým regionálnym úradom verejného zdravotníctva a mestom.

Tak Stanová, ako i Nosko odporúčajú občanom v podobných prípadoch kontaktovať políciu, pretože ide o podvod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM