Jakub Forgács Správy

Exprimátor Gogola zvažuje čo ďalej: Jeho predošlý flek v štátnom podniku zrušili!

Kreslo hlavy mesta už bývalý primátor Peter Gogola odovzdal svojmu nástupcovi Jánovi Noskovi. To, že by chcel opäť pokračovať v práci v štátnom podniku Lesy SR, naznačil už krátko po ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Jeho pozíciu však medzičasom zrušili.

Ilustračný obrázok k článku Exprimátor Gogola zvažuje čo ďalej: Jeho predošlý flek v štátnom podniku zrušili!
Zdroj: TASR

Bývalý primátor Banskej Bystrice Peter Gogola sa v pondelok stretol s generálnym riaditeľom štátneho podniku Lesy SR, aby doriešil svoj pracovnoprávny pomer u svojho posledného zamestnávateľa. „Pre výkon funkcie primátora som bol uvoľnený zo štátneho podniku Lesy SR, Banská Bystrica. Generálneho riaditeľa som už informoval, že som ukončil svoje pôsobenie na poste primátora,“ reagoval v piatok.

„Moja pozícia hovorcu bola zrušená,“ uviedol v pondelok Gogola. Ako dodal, s generálnym riaditeľom prebrali možnosti jeho ďalšieho pôsobenia v tomto podniku vrátane platových náležitostí. „Neviem, či tam zostanem, zvažujem to ešte,“ konštatoval exprimátor.

Podľa informácií, ktoré poskytol vedúci referátu internej a externej komunikácie štátneho podniku Lesy SR, Banská Bystrica, Vlastimil Rezek, samostatná pozícia hovorcu bola zrušená vlani k 1. júnu. Podnik vytvoril oddelenie internej a externej komunikácie, ktoré prevzalo povinnosti bývalého hovorcu a je rozšírené aj o ďalšie činnosti.

Bývalý primátor Peter Gogola odovzdal úrad novému banskobystrickému primátorovi Jánovi Noskovi v piatok. „Mám pocit, že prácu primátora som robil najlepšie, ako som vedel, s čistým svedomím odovzdávam mesto, v dobrej finančnej kondícii ako najmenej zadlžené krajské mesto,“ zdôraznil po ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva Gogola.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM