Správy

Energie zdražujú, prídeme o vianočnú VÝZDOBU v uliciach? Bystrica už pozná ODPOVEĎ

Vianočnú výzdobu tvoria LED komponenty s veľmi nízkou spotrebou elektrickej energie. Dotknú sa ich však nejaké obmedzenia?

Ilustračný obrázok k článku Energie zdražujú, prídeme o vianočnú VÝZDOBU v uliciach? Bystrica už pozná ODPOVEĎ
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vianočné osvetlenie v Banskej Bystrici zdražovanie cien energií neovplyvní. V piatok to potvrdila hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Pripomenula, že samospráva má aktuálne prostredníctvom súťaže cenu elektrickej energie na roky 2022 až 2023. To podľa hovorkyne pre mesto predstavuje stabilitu plánovania výdavkov na elektrinu vo všeobecnosti. „V porovnaní s aktuálnymi vysokými cenami je pre Banskú Bystricu situácia pomerne priaznivá,“ spresnila. Dodala, že z tohto dôvodu nebudú musieť pristúpiť k žiadnym obmedzeniam v súvislosti s osvetlením a ani s elektrickou výzdobou. „Na druhej strane, vianočnú výzdobu tvoria LED komponenty s veľmi nízkou spotrebou elektrickej energie,“ podotkla.

Ako informovala, od 1. do 26. decembra budú k dispozícii trhové stánky a od 6. do 22. decembra sa uskutoční príležitostný trh s ponukou remeselných výrobkov. „Banskobystričania sa môžu tešiť na kultúrny program, rozsvietenie vianočného stromčeka už tradične, 6. decembra, na Mikuláša,“ uviedla s tým, že súčasťou trhov bude po dvoch rokoch aj Primátorský punč. Naplánovali ho na 20. decembra. Hovorkyňa konštatovala, že podrobnejšie informácie o tohtoročných vianočných trhoch poskytne mesto v ďalších dňoch.

Vedeli by ste si vianočnú atmosféru v centre mesta predstaviť bez rozsvieteného stromčeka a žiarivých svetielok? Vyjadriť sa môžete v ankete pod textom. Minuloročnú vianočnú výzdobu v uliciach Bystrice si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Vedeli by ste si vianočnú atmosféru v centre mesta predstaviť bez rozsvieteného stromčeka a žiarivých svetielok?

Áno 31.5%
Nie 38.9%

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Centrum Bystrice žiari výzdobou aj počas lockdownu
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM