Iné športy

Džudisti bystrickej Dukly na Štiavničkách zabodovali: Počtom medailí si získali prvenstvo, FOTO

Domáci oddiel Dukla Banská Bystrica sa vytiahol a zo štyroch hodnotení poradia klubov podľa počtu získaných medailí v jednotlivých vekových kategóriách až trikrát zdvihol nad hlavu pohár pre najúspešnejší klub.

Ilustračný obrázok k článku Džudisti bystrickej Dukly na Štiavničkách zabodovali: Počtom medailí si získali prvenstvo, FOTO
6
Galéria
Zdroj: ŠK DUKLA

Po ročnej prestávke opäť ožilo banskobystrické tatami v Športovej hale Dukla na Štiavničkách. Turnaj Grand Prix Banská Bystrica 2022 v džude hostil 388 pretekárov zo siedmich európskych krajín v kategóriách žiakov, dorastencov a juniorov. „Domáci oddiel Dukla Banská Bystrica sa vytiahol a zo štyroch hodnotení poradia klubov podľa počtu získaných medailí v jednotlivých vekových kategóriách až trikrát zdvihol nad hlavu pohár pre najúspešnejší klub – v kategóriách mladších žiakov pred rumunským Satu Mare a TJ Sokol Prievidza, v kategóriách dorastencov pred maďarským UTE Budapest a AŠK Trnava a v junioroch pred Judo klubom Liberec a Spartou Považská Bystrica,“ uviedol tréner Branislav Slaný.

Úspechy Bystričanov

Práve v kategóriách mladších žiakov bolo vidieť chuť malých pretekárov konečne zápasiť na veľkom turnaji. Predstavili sa aj domáci odchovanci a najúspešnejší z nich boli Emília Eliašová, ktorá zvíťazila v kategórii do 52 kg a v pluske a Matej Šípka vo váhe do 60 kg. Poobede nasledovali súboje dorastencov a tu naplno zabodovali Nina Filkorová vo váhe plus 70 kg a Tomáš Dovičič do 66 kg.

V nedeľu rozbehli doobeda svoje súťaže starší žiaci a tu nenašla premožiteľku vo váhovej kategórii do 57 kg duklistka Paula Matuszeková. Poobede program 9.ročníka Grand Prix Banská Bystrica 2022, ktorý je zároveň aj Memoriálom Jána Gregora st. vyvrcholil kvalitnými zápoleniami v juniorských kategóriách. Po dlhšom čase sme mali možnosť vidieť na domácom tatami popredných slovenských reprezentantov, držiteľov viacerých medailí z Európskych pohárov – Benjamína Maťašejeho (do 100 kg) a Emu Fízeľovú (do 63 kg). Tí nenechali nikoho na pochybách, kde je ich miesto na stupňoch víťazov – na stupni najvyššom.

Vydarený džudo víkend na banskobystrických Štiavničkách podčiarkla ešte správa z Prahy, že Peter Žilka získal striebornú medailu vo váhe do 90 kilogramov na Európskom pohári mužov a žien a tak džudisti Dukly Banská Bystrica môžu smelo vykročiť v ústrety výzvam tohto súťažného roku. Jednu z tých najväčších budeme mať možnosť sledovať priamo pod Urpínom a bude ním EYOF 2022 v kategóriách dorastencov a juniorov v júli tohto roku.

Grand Prix Banská Bystrica 2022 – poradie klubov podľa zisku medailí (Z-S-B):

  1. ŠK Dukla Banská Bystrica (SVK) 8–5–4
  2. AŠK Trnava (SVK) 6–3–1
  3. UTE Budapest (HUN) 5–1–3
  4. Satu Mare (ROM) 4–2–5
  5. Elite Praha (CZE) 3–2–2

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Mladí džudisti Dukly úspešní na domácich Štiavničkách
6
Galéria
Zdroj: ŠK DUKLA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM