Jakub Forgács Krimi

Drogy za volantom? Počas veľkej policajnej akcie prichytili aj mladého Bystričana, FOTO

Od THC cez extázu po amfetamín. Policajti so psom sondovali v niekoľkých okresoch Banskobystrického kraja. Previnilcov sa našlo hneď niekoľko.

Ilustračný obrázok k článku Drogy za volantom? Počas veľkej policajnej akcie prichytili aj mladého Bystričana, FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

V piatok popoludní vyrazili do ulíc Žiaru nad Hronom, Žarnovice a Banskej Štiavnice policajti kriminálnej polície, Obvodných oddelení zo Žiaru nad Hronom, Kremnice, Žarnovice, PMJ a KDI. Spolu s nimi sa do preventívno-bezpečnostnej akcie zapojili aj príslušníci Finančnej správy a služobný pes Ego. O prípade informovalo Krajské riaditeľstvo PZ v Banskej Bystrici.

Opití aj pod vplyvom drog

Policajti vyšli na cesty s jasným cieľom, zamerali sa na drogy. Len počas niekoľkých hodín odhalili šiestich vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom omamných a psychotropných látok a bola im v organizme zistená prítomnosť látok ako metamfetamín, THC, extáza, či amfetamín. Popri tom narazili aj na dvoch opitých vodičov.

„24-ročný muž z Banskej Bystrice prechovával zelenú sušenú rastlinu, 25-ročný muž zo Sklených Teplíc mal pri sebe plastový sáčok s kryštalickou látkou, 25-ročný muž zo Štiavnických Baní a 19-ročný muž zo Skalice taktiež prechovávali zatavené injekčné striekačky s kryštalickou látkou,“ vymenúvajú muži zákona previnilcov.

Ďalšie aktuálne správy

Zastavili ho neraz

Podozrivým z drogovej trestnej činnosti je aj 33-ročný muž z Banskej Štiavnice, ktorý bol v priebehu niekoľkých hodín opakovane zastavený hliadkami a tiež prechovával zatavenú striekačku s kryštalickou látkou. Všetky tieto zaistené látky budú podľa polície podrobené expertíznemu skúmaniu.

V súvislosti s akciou majú policajti pre vodičov odkaz, na cesty sa totiž chcú vydať znova: „Táto akcia zďaleka nebola posledná a možno sa uvidíme už čoskoro aj vo vašom meste…“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

FOTO z veľkej drogovej razie v Žiari a okolí
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM