Jakub Forgács Krimi

Dopravná situácia v Bystrici sa komplikuje: Na niektoré križovatky mieria policajti

Polícia upozorňuje vodičov, aby v Bystrici počítali s kolónami a zdržaním.

Ilustračný obrázok k článku Dopravná situácia v Bystrici sa komplikuje: Na niektoré križovatky mieria policajti
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

V Banskej Bystrici súbežne prebiehajú rekonštrukčné práce na cestách, aj výstavba protipovodňových zábran. „Z tohto dôvodu vznikajú najmä počas rannej a popoludňajšej dopravnej špičky rozsiahle kolóny, ktoré spomaľujú dopravu na hlavnom cestnom ťahu mestom,“ upozornili krajskí policajti na svojej facebookovej stránke.

Policajti na križovatkách

„Polícia aktívne pristupuje k regulovaniu dopravy, preto sa pripravte, že niektoré križovatky môžu byť regulované policajtmi, preto dávajte pozor a rešpektujte ich pokyny,“ píšu policajti.

„Ak do krajského mesta dochádzate kvôli práci, alebo plánujete Bystricu navštíviť, počítajte s kolónami a zdržaním. Nezabudnite natankovať a hlavne na pitný režim, meteorológovia predpovedajú veľmi teplé dni,“ dodávajú muži zákona.

Ďalšie aktuálne správy

Odporúčania pre vodičov

Ako ďalej spomenuli krajskí policajti, predbežne do 18. júla 2021 bude v súvislosti s protipovodňovými opatreniami mesta Banská Bystrica uzavretý most ponad rieku Hron na ulicu Golianovu. „Počas tohto obdobia bude slúžiť na vstup do centra mesta od „Uhliska“ jediný most, ktorý sa nachádza na ulici 9. Mája. Vzhľadom na jediný prístupový bod, ktorý je možné použiť na vstup do centra z tejto časti mesta musia občania v danom mieste počítať s tvorbou kolón a zdržaním,“ upozornili muži zákona.

Vzhľadom na zlepšenie plynulosti cestnej premávky v danom mieste ako aj širšom okolí, počas uzávierky mosta ponad rieku Hron na ulicu Golianovu, odporúčajú:

  • občanom, ktorí cestujú z Lučenca, Detvy, Zvolenskej Slatiny, Očovej a iných obcí použiť na príjazd do mesta Banská Bystrica trasu cez Zvolen – diaľnica R1 – Banská Bystrica
  • občanom, ktorí tranzitujú cez mesto Banská Bystrica, či už v smere od Zvolena, resp. Brezna využiť na cestu obchvat mesta Banská Bystrica.
  • v časoch dopravných špičiek je inkriminovaná križovatka riadená policajtmi

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Obmedzenia v Banskej Bystrici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM