Správy

Dočkáme sa lyžiarskej haly na Donovaloch? Investor chce, aby sa pokračovalo v posudzovaní

Ministerstvo deklaruje, že sa v konaní zameriava na dodržanie legislatívy, a to najmä v oblasti ochrany životného prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa lyžiarskej haly na Donovaloch? Investor chce, aby sa pokračovalo v posudzovaní
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Investor lyžiarskej haly na Donovaloch chce, aby sa v prípade jeho projektu pokračovalo v posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA). Okresnému úradu v Banskej Bystrici preto predložil doplnenú správu o hodnotení. Uviedol to advokát Marián Bošanský, zastupujúci spoločnosť Donovalley, ktorá plánuje halu postaviť. Rozkladová komisia Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ nerozhodla o rozklade investora voči rozhodnutiu o zastavení konania posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Dodržanie legislatívy a ochrana prostredia

„Postup, aby ďalej konal okresný úrad, vychádza z prebiehajúceho konania o rozklade na Ministerstve životného prostredia SR,“ spresnil Bošanský. Poukázal pritom na zistenia envirorezortu v rozkladovom konaní, že Okresný úrad Banská Bystrica pochybil, keď navrhovateľa nevyzval na doplnenie podania. „Vzhľadom na dané vyjadrenie ministerstva došlo zo strany investora k doplneniu správy o hodnotení,“ priblížil advokát.

Prvostupňové rozhodnutia MŽP, ktoré sú napadnuté rozkladom, pripravuje takzvaná rozkladová komisia, ktorá vybavuje prípady v poradí, v akom jej boli doručené. „Mnohokrát ide o skutkovo a právne zložitejšie prípady, ktoré si vyžadujú dôsledné naštudovanie problematiky zo strany všetkých členov rozkladovej komisie. To je aj prípad výstavby lyžiarskej haly na Donovaloch,“ skonštatovalo ministerstvo.

Deklaruje, že sa v konaní zameriava na dodržanie legislatívy, a to najmä v oblasti ochrany životného prostredia.

Viac sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM