Jakub Forgács Správy

Do mesta zavítala exotická delegácia: Číňanov zaujala vízia multifunkčného akvaparku v Bystrici!

Mesto hostilo vzácnu návštevu! Pod Urpínom sa primátor Gogola stretol so zástupcami čínskej banky. Tí ocenili potenciál nášho mesta a možnosti investovania v ňom, či už pri budovaní nového multifunkčného akvaparku alebo v Priemyslenom parku Šalková.

Ilustračný obrázok k článku Do mesta zavítala exotická delegácia: Číňanov zaujala vízia multifunkčného akvaparku v Bystrici!
Zdroj: Dnes24.sk

Priestory historickej radnice boli v stredu dejiskom vzácneho stretnutia. Primátor mesta Peter Gogola privítal na pôde mesta zástupcov China development bank. Hlavnou témou stretnutia boli potenciál regiónu a s tým súvisiace možnosti investovania zo strany čínskych podnikateľov. Jedným z hlavných dôvodov stretnutia bola skutočnosť, že banka má ambíciu rozšíriť svoje aktivity v strednej Európe. Práve čínske investície v Bystrici by u nás podľa mesta mohli pomôcť oživiť tradičné priemyselné odvetvia a zvýšiť tak mieru zamestnanosti.

Bankárov najviac podľa slov radnice zaujala vízia vybudovania moderného multifunkčného akvaparku, vzhľadom na výbornú lokalitu, lukratívnu polohu i nadväznosť ponuky služieb, ktoré sú prísľubom dynamického rozvoja cestovného ruchu v meste i jeho okolí. Prítomnosť významných hostí – podpredsedu Čínsko-slovenskej spoločnosti pre rozvoj vzájomnej spolupráce Shelei Lu a predsedu výkonného výboru Slovensko-čínskej podnikateľskej Rady Pavla Antaliča – bola jedinečnou príležitosťou rokovať aj o pôsobení čínskych spoločností v Priemyselnom parku Šalková.

„Zo stretnutia, ako aj z odborných tém, ktoré na ňom odzneli mám radosť a veľký pocit zadosťučinenia. Pohľad čínskych investorov na naše mesto a jeho príležitosti je dôkazom toho, že naše mesto má naozaj čo ponúknuť nielen svojim obyvateľom. Chcem všetkých uistiť, že plná podpora nadväzovaniu slovensko-čínskych obchodných vzťahov je pre nás prioritou a zároveň záväzkom. Dôkazom toho je i nedávna tlač propagačných materiálov v čínskom jazyku," uviedol na margo stretnutia primátor mesta Peter Gogola.

Foto: Vlado Veverka

Do Bystrice zavítala čínska delegácia: Rozoberali sa témy ekonomickej spolupráce
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM