Jakub Forgács Správy

Do bystrických škôl nastúpili tisícky žiakov. V ktorých je najviac prvákov?

Nový školský rok odštartoval aj v Banskej Bystrici. Mnohí mladí školáci majú za sebou aj zápis do prvého ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Do bystrických škôl nastúpili tisícky žiakov. V ktorých je najviac prvákov?
Zdroj: TASR

Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica k dnešnému dňu nastúpilo 5 705 žiakov, z toho 680 prvákov. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

„Najviac žiakov je momentálne na ZŠ Spojová (814 žiakov), do ktorej nastúpilo aj najviac prvákov (96),“ pokračovala Mojžišová.

„V tesnom je závese je ZŠ Golianova (743 žiakov) a ZŠ Radvanská (660 žiakov). Druhý najvyšší počet prvákov majú v ZŠ Ďumbierska (86) a do tretice je to ZŠ Moskovská (76) a ZŠ Golianova (76),“ dodala.

„Viem, že každý žiak má radšej chvíle voľna bez ranného vstávania, no aj napriek tomu verím, že väčšina detí išla do školy s úsmevom. Školský rok nie je len o učení, ale i priateľstvách a nových zážitkoch. Milí žiaci, buďte zvedaví, cieľavedomí a plní odhodlania. Želám vám, aby ste načerpali čo najviac vedomostí a všetky odpovede a písomky zvládli s nadhľadom. Vážení pedagógovia, prajem vám pozitívnu energiu, trpezlivosť a vnímavých žiakov,“ poprial žiakom a učiteľom aj prostredníctvom sociálnej siete primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM