Michal Majer Kultúra

Do Bystrice zavíta filmový festival Ekotopfilm

Po Košiciach, Prešove a Prahe sa víťazné snímky 36. ročníka Medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm chystajú do ďalších štyroch miest na Slovensku.

V Banskej Bystrici sa prehliadka bude konať 7. mája v Komornom divadle PKO-ECC, v Trenčíne 11. a 12. mája v Cinemaxe, v Žiline 18. a 19. mája v Cinemaxe a v Trnave 26. a 27. mája v Kine Hviezda. Vstup bude tak ako vždy zdarma. „Sme totiž toho názoru, že prístup k informáciám, ktoré sa týkajú tak dôležitej problematiky ako je trvalo udržateľný rozvoj, nesmie byť limitovaný, respektíve obmedzovaný tým, či záujemca o ne má peniaze na vstupné,“ uviedol pre agentúru SITA generálny riaditeľ Ekotopfilmu Pavol Lím.

Cyklus prehliadok Tour Slovensko sa začína vždy po skončení festivalu v októbri, pričom tento rok to bude v dňoch 11. až 15. októbra v Auparku. V novembri a decembri sa prehliadky konajú v Košiciach, Prešove, ale i v Prahe a tento rok aj v Plzni v rámci podujatia Česko-slovenské dni. Filmové turné pokračuje na jar nasledujúceho roka.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM