Správy

Do Bystrice sa vracia OBĽÚBENY turistický vláčik: NOVINKOU sezóny budú ŠPECIÁLNE jazdy

Turistický vláčik s kapacitou 56 cestujúcich vlani previezol historickým centrom Banskej Bystrice zhruba 8-tisíc návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice sa vracia OBĽÚBENY turistický vláčik: NOVINKOU sezóny budú ŠPECIÁLNE jazdy
3
Galéria

Turistický vláčik Neusohl Express sa po zimnom období opäť vydá do ulíc Banskej Bystrice. Svoju druhú sezónu odštartuje 27. apríla o 10.00 hod. a 11.00 hod. ešte pred otvorením festivalu Vínšpacírka. Novinkou tohtoročnej sezóny budú špeciálne víkendové jazdy z mesta pod Urpínom priamo do obce s baníckou tradíciou Španej Doliny. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Kedy bude premávať?

„Neusohl Express bude počas Vínšpacírky odstavený na Námestí SNP a návštevníkom poslúži ako informačný bod o novinkách a aktivitách v regióne, ktoré im poskytnú zamestnanci Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko. Od 28. apríla až do konca mája bude premávať počas víkendov. V hlavnej turistickej sezóne jún až august vyrazí do ulíc každý deň,“ konštatoval riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč.

Odchody spred Hodinovej veže sú v každú celú hodinu, od 10.00 do 13.00 hod. a od 15.00 do 18.00 hod. Cestovné sa oproti minulému roku nemení. Lístky je možné zakúpiť si priamo vo vláčiku platbou v hotovosti alebo kartou.

Špeciálne jazdy

„Teší ma, že od mája pribudnú počas víkendov aj špeciálne jazdy z Banskej Bystrice do Španej Doliny. Tieto zážitkové jazdy budú zahŕňať vstup do jediného sprístupneného priestoru v podzemí Španej Doliny, do banského podzemného prekopu, vstup do historickej ľudovej školy i múzea medi. S vláčikom sme do tejto lokality absolvovali skúšobnú jazdu, preto verím, že novú trasu návštevníci a obyvatelia ocenia a využijú,“ doplnil primátor Ján Nosko. Odchod z námestia bude mať o 9.00 hod. a z dôvodu obmedzenej kapacity je možné si na tieto jazdy zakúpiť lístky aj vopred prostredníctvom webu OOCR Stredné Slovensko.

Turistický vláčik s kapacitou 56 cestujúcich vlani previezol historickým centrom Banskej Bystrice zhruba 8-tisíc návštevníkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Turistický vláčik v centre Bystrice
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM