Rôzne

Do Bystrice priletí Aladinov koberec i osemmetrová rastlina hrachu

Malý návrat do rozprávkového sveta, v ktorom dobro víťazí nad zlom, ponúka malým i veľkým návštevníkom banskobystrickej Europy výstava Všetky cesty vedú do rozprávky.

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice priletí Aladinov koberec i osemmetrová rastlina hrachu
Zdroj: TASR

Výstava začína 3. marca a potrvá do 19. marca. Počas nej sa centrum premení na rozprávkovú krajinu s obrovskými exponátmi zo známych rozprávok ako Alica v krajine zázrakov, Popoluška, Pinocchio, Janko Hraško, Palculienka alebo Tisíc a jedna noc.

Nebudú chýbať ani vyleštené sedemmíľové čižmy, tajomná zajačia nora, cez ktorú sa Alica ocitla v zázračnom svete, Aladinov lietajúci koberec a čarovný koč Popolušky. Najmenší sa môžu tešiť aj na nadrozmerné zvieratká z Palculienky či takmer osemmetrovú rastlinu hrachu.

Ako tvrdia organizátori, deti i dospelí sa do sveta fantázie prenesú tiež pri čítaní kníh. Vybrané úryvky z rozprávok im prečítajú študenti z katedry slovenskej literatúry a literárnej vedy Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

„Na sobotu 18. marca sme pripravili detský karneval, na ktorom odmeníme všetky originálne masky. Možno deti nájdu inšpiráciu práve počas našej výstavy a podporia rozprávkového ducha maskou na karnevale,“ dodala Jana Seleštianska, marketing coordinator Europa SC. Súťažiť sa bude v troch kategóriách, do ktorých sa môžu zapojiť škôlkari i školáci či už jednotlivo, alebo ako celé triedy.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM