Kultúra

Bábkové divadlo pobaví malých i veľkých prázdninovým programom

Bábkové divadlo na Rázcestí (BDnR) v Banskej Bystrici ponúka počas týždňa, v ktorom majú jarné prázdniny aj deti z nášho kraja, program pre najmenších divákov, ale aj ich rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Bábkové divadlo pobaví malých i veľkých prázdninovým programom
Zdroj: TASR

Ako pre TASR uviedla dramaturgička divadla Monika Tatarková, už v pondelok 27. februára pripravili pre všetkých priaznivcov divadla od troch do 99 rokov interaktívny rodinný projekt s názvom Rodinná púť do sveta rozprávok: Familiárium.

V ten istý deň popoludní mal tento projekt reprízu, kombinovaný však bol so svetoznámym príbehom dánskeho rozprávkara H. CH. Andersena O statočnom cínovom vojačikovi.

Hravý prelet

Rodinná púť do sveta rozprávok sa zopakovala aj dnes dopoludnia. Popoludní o 15.00 h divadelníci prinesú Minikurz animácie – hravý prelet svetom bábok, ktoré hrali v predstaveniach divadla. Deti si môžu navyše všetky bábky vyskúšať a stvoriť si aj vlastné bábkové divadlo.

Minikurz animácie je na programe aj v stredu 1. marca o 10.00 h. O 15.00 h uvedú v sále divadla predstavenie pre deti od 4 rokov – Červená čiapočka alebo Večer u Madame d'Aulnoy, keď sa podával jahodový čaj a rozprávali sa rozprávky.

Štvrtok (2. 3.) dopoludnia bude opäť v ponuke interaktívny rodinný projekt Rodinná púť do sveta rozprávok: Familiárium. Popoludní o 15.00 h bude v sále BDnR predstavenie s názvom PA A GU, alebo dobrodružstvá Paličky a Guličky Pomotaných.

Aj piatok (3. 3.) o 10.00 h sa začne rodinnou púťou do sveta rozprávok. Popoludní o 15.00 h uvedú banskobystrickí divadelníci Rozprávku o zlatej rybke, ktorú pre divadlo napísala na motívy ľudovej rozprávky Bela Schenková. Na záver prázdnin v nedeľu 5. marca o 16.00 h, uvedú v sále BDnR rozprávku Josefa Čapka O psíčkovi a mačičke.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM