han Správy

Divadlo z Pasáže smúti: Zomrel herec, ktorý mal pred štyrmi dňami 44 rokov

V utorok (9. 3.) zomrel vo veku 44 rokov herec banskobystrického Divadla z Pasáže Peter Vaculčiak. V divadle pôsobil od jeho založenia, stvárnil 18 postáv.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo z Pasáže smúti: Zomrel herec, ktorý mal pred štyrmi dňami 44 rokov
Zdroj: www.pixabay.com

Kolegovia o ňom hovoria ako o jedinečnom a nenahraditeľnom hercovi, ktorý svetu priniesol veľa krásy a nehy. Publikum si napriek hendikepu získal talentom a učenlivosťou.

Kde hral?

Účinkoval napríklad vo filme Z denníka jedného vagóna, bol súčasťou viacerých dokumentov, na námet jeho scenára Kanál vznikla inscenácia s názvom Skúšobňa, moderoval niekoľko galaprogramov.

„Poznáte ľudí, ktorí vám na všetko povedia – viem? Peter vedel. Vždy nás prekvapoval svojím talentom, učenlivosťou, jasným smerovaním a tvrdohlavosťou v živote, v priateľstve, v práci. Písal neustále scenáre a "nútil“ nás v nich hrať. Jedol jogurty, od ktorých sa nepriberá a pil čaje, od ktorých sa chudne. Čítal rozprávky a počúval ABBU, vymýšľal tanečné choreografie a na požiadanie Vám hocikedy zaspieval Tři oříšky alebo Mama miu. Rozprával nám o bračekovi Jelenčekovi a povýšil nás na svoju rodinu. A – mal nás rád," stojí v statuse Divadla z pasáže na Facebooku.

„Náš Vaculík, Baculo, Vaculčiačik, kolega, kamarát, brat… Jeden z najtalentova­nejších hercov nášho Divadla umrel. Ďakujeme Peťo z celého srdca, že si tu bol s nami a pre nás,“ píše sa na sociálnej sieti.

Jeho divadelnú tvorbu si pripomenie divadlo prostredníctvom online predstavenia Malý princ, ktoré odvysiela v piatok (12. 3.) o 19.00 h.

Mohlo by vás zaujímať

PETER VACULČIAK. Poznáte ľudí, ktorí Vám na všetko povedia - viem? Peter vedel. Vždy nás prekvapoval svojím talentom,...

Posted by Divadlo Z Pasáže on Tuesday, March 9, 2021
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM