Jakub Forgács Správy

Bystričanov zasiahla smutná správa: Do umeleckého neba odišiel talentovaný spevák

Bol talentovaným a všestranným spevákom a známym nie len pre návštevníkov opery. Matej Bartko si v nej však už nezaspieva.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov zasiahla smutná správa: Do umeleckého neba odišiel talentovaný spevák
Zdroj: www.pixabay.com

Vo štvrtok zomrel člen speváckeho zboru Štátnej opery Matej Bartko (†46). Štátna opera Banská Bystrica o tom informovala na svojej facebookovej stránke.

„Maťo Bartko bol naším nezabudnuteľným kolegom, talentovaným a všestranným spevákom. Od roku 2003 bol členom speváckeho zboru Štátnej opery a od roku 2007 v ňom zastával post prvého chorovoda tenorovej skupiny. Jeho nápadný a nezameniteľný vzhľad ho predurčoval pre divadelné javisko,“ spomína opera.

Ako ďalej píše, bol neprehliadnuteľný a aj preto s ním režiséri radi pracovali. „Vďaka speváckym aj hereckým dispozíciám stvárňoval menšie sólové roly v mnohých operných aj operetných predstaveniach. My, jeho spolupracovníci, sme ho poznali nielen ako umelca, ale najmä ako družného spoločníka, kamarátskeho a prajného človeka, dobrého priateľa a pôžitkára, ktorý žil svoj život naplno,“ uvádza na stránke.

„To, že jeho životná púť bola ukončená kruto a predčasne, je tragédiou pre jeho blízkych i všetkých nás, ktorí sme ho poznali a mali radi,“ dodáva opera.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM