Jakub Forgács Správy

Cyklobus opäť vyrazí do okolia Bystrice: K tradičným destináciám pribudnú aj NOVINKY

Letné turistické autobusy budú premávať aj v sezóne 2021. Prvý vyrazí už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Cyklobus opäť vyrazí do okolia Bystrice: K tradičným destináciám pribudnú aj NOVINKY
3
Galéria
Zdroj: archív OOCR Stredné Slovensko

S príchodom novej letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami, štartujú aj tento rok populárne letné turistické autobusy Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko. Už v 15.05. začne ďalšia sezóna cyklobusu a turistického autobusu na Kráľovu studňu. Jubilejný desiaty ročník banskobystrického cyklobusu sa bude niesť v znamení novej cieľovej lokality, ktorú hlasovaním vybrali jeho fanúšikovia. Informovala o tom Dominika Moravčíková z OOCR Stredné Slovensko.

Premávať bude počas víkendov a sviatkov až do 26. septembra.

Nové destinácie

K tradičným destináciám Donovaly, Malý Šturec, Šachtičky, Hrochoť – Kyslinky pribudnú aj Ľubietová a Strelníky.

„Okolie Ľubietovej ponúka krásne prírodné scenérie a ukryté nerastné bohatstvo, s ktorým sa môžete bližšie zoznámiť na banskom náučnom chodníku či v múzejných priestoroch obecného úradu," približuje Moravčíková. Neďaleko sa nachádzaaj geografický stred Slovenska, vrch Hrb. Ten ponúka panoramatické výhľady na Nízke Tatry, Kremnické vrchy, Veľkú Fatru, Vtáčnik, Slovenské rudohorie a pri dobrej viditeľnosti až na štíty Vysokých Tatier.

„V tomto roku plánujeme v spolupráci s Rozvojovou agentúrou BBSK dôstojné označenie tohto jedinečného miesta a vybudovanie bezpečnej vyhliadkovej plošiny,“ dopĺňa výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč. Aj Strelníky ponúkajú výborné podmienky pre cykloturistiku. Priamo cez obec prechádza cyklomagistrála „Okruh okolo Poľany“. Túto, aj mnohé ďalšie cyklotrasy, môžu cyklisti nájsť na portáli zahoramizadolami.sk cez platformu Outdooractive.

Ďalšie aktuálne správy

Do srdca Veľkej Fatry

Ako spomenula Moravčíková, turistický autobus – turbus – návštevníkov opäť vyvezie až do srdca Národného parku Veľká Fatra na Kráľovu studňu. Premávať bude počas víkendov a sviatkov až do konca októbra.

Okrem spustenia cyklobusu sa v sobotu môžu nadšenci cykloturistiky tešiť aj na otvorenie novej e-bike požičovne v Hornom Harmanci, vďaka ktorej sa tak E-BIKE región Stredné Slovensko rozšíri o ďalší bod. Pri tejto príležitosti sa uskutoční aj oficiálne otvorenie e-bike sezóny a spoločný výšľap z Dolného Harmanca na Kráľovu Studňu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Banskobystrický cyklobus
3
Galéria
Zdroj: archív OOCR Stredné Slovensko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM