Katarína Oravská Šport

Cyklistická púť za nenarodené deti Slovenska a Európy sa začína v sobotu: Pôjde aj cez Bystricu

Počas celej cyklistickej púte budú prebiehať omše, modlitby či pochody za nenarodené deti. Najmä pri nemocniciach, kde vykonávajú potraty. Kým vlani cyklisti putovali do ukrajinského Kyjeva, tentoraz cyklopúť vyvrcholí koncom júla v Anglicku.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistická púť za nenarodené deti Slovenska a Európy sa začína v sobotu: Pôjde aj cez Bystricu
Zdroj: Webnoviny.sk

Cyklistická púť za nenarodené deti Slovenska a Európy sa v tomto roku začne v sobotu, 29. júna v Kežmarku. Odtiaľ budú cyklisti pokračovať cez Poprad, Brezno, Banskú Bystricu, Zvolen, Trenčín, Trnavu a ďalšie mestá až do Bratislavy. Počas púte sa v jednotlivých mestách zúčastnia každý deň na sv. omši alebo modlitbách a pochodoch za nenarodené deti. V sobotu 6. júla prídu do Bratislavy, kde sa zúčastnia na sv. omši v Katedrále sv. Martina a pochode k Modrému kostolíku, vedľa ktorého sa nachádza pamätník nenarodeným deťom.

Slovensko – Česko – Nemecko – Holandsko – Belgicko – Anglicko

Z Bratislavy sa účastníci cyklistickej púte vydajú na cestu do Šaštína – Národnej Baziliky Sedembolestnej Panny Márie a 7. júla budú pokračovať smerom na Velehrad na Morave, kde sa uskutoční sv. omša k výročiu príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie. Cyklisti potom cez Brno a ďalšie mestá v ČR pocestujú do Prahy a Chebu a odtiaľ budú v cyklistickej púti pokračovať cez Nemecko, Holandsko a Belgicko a 24. júla sa predpokladá ich príchod do anglického Doveru a 25. júla do Londýna. Návrat domov je plánovaný na 31. júla. Počas celej púte sú na programe sv. omše a modlitby či pochody za nenarodené deti, najmä pri nemocniciach, kde vykonávajú potraty. Informovala o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska v Bratislave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM