Veronika Senkova Kultúra

Čo prinesie nový týždeň v Bystrici a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa

Hľadáte odreagovanie po práci či program počas dovolenky? Netreba pátrať ďaleko. Bystričania o akcie nebudú mať núdzu.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie nový týždeň v Bystrici a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa
Zdroj: TASR

PRÁZDNINY S REMESLOM

15.-19.8.2016, 8:00 – 15:30, Regionálne centrum remesiel ÚĽUV

ÚĽUV pozýva všetky šikovné deti na jeden z ďalších týždenných turnusov tvorivých dielní. Každý deň sa koná v inej dielni, kde sa budú môcť priučiť tradičným remeselným technikám, ako točenie na hrnčiarskom kruhu, tkanie na krosnách, maľbu na sklo, vyrezávanie z dreva a výrobu z drôtu.

VIVAT VOX ORGANI 2016

17.8.2016, 19.30, Katedrála sv. Františka Xaverského

Až do 21.9.2016 sa budú môcť milovníci organovej hudby v Bystrici započúvať do veľkolepého zvuku banskobystrického katedrálneho organu. 4. ročník medzinárodného organového festivalu Vivat Vox Organi 2016 pokračuje v stredu ďalším z koncertov, tentoraz Gerarda Guillemota z Francúzska.

PIKNIK V ZÁHRADE VILY DOMINIKA SKUTECKÉHO

18.8.2016, 9:30 – 18:00, Vila Dominika Skuteckého, Horná 55

Príďte si zahrať obľúbené edukačné hry (TIMELINE, puzzle, atd.), dať si kávičku, oddýchnuť si do čarovnej záhrady a dozvedieť sa viac o vile a rodine Skuteckých. Program pre rodiny s deťmi a širokú verejnosť pripravila Stredoslovenská galéria. Pre detských návštevníkov bude pripravené kreslenie a maľovanie na papier, maľovanie vodou, kriedami, pohybové hry s loptou, tancovanie a púšťanie vlastnoručne vyrobených lodiek v bazénikoch.

GET FUN

19.8.2016 , Ministry of Fun

Hľadáte program na piatok? Na piatkovej párty v najväčšom banskobystrickom klube vás roztancujú DJ eMTy & DJ Dave a hosť Milan Lieskovský.

JAZZ FESTIVAL

19.-20.8.2016, Robotnícky dom/ Špania Dolina

Už 12.ročník jazzového festivalu vám prinesie okrem tradičného jazzu a swingu aj nové žánre podané kvalitnými jazzovými orchestrami a sólistami zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska.

MUZIKÁLOVÝ FESTIVAL JOZEFA BEDNÁRIKA

20.8.2016, 16:00, Brusno

Každoročný Muzikálový festival Jozefa Bednárika sa aj tento rok uskutoční pod odborným dohľadom muzikanta Felixa Slováčka. Hlavnými hviezdami budú Vašo Patejdl, Mirka Partlová, Milo Kráľ, Karin Olasová, Majo Labuda a ďalší. K tradičným sprievodným programom tento rok navyše pribudne stála výstava osobných vecí pána režiséra Jozefa Bednárika.

ROZLÚČKA S LETOM

20.8.2016, Plážové kúpalisko

S končiacimi sa prázdninami sa treba patrične rozlúčiť. Plážové kúpalisko pripravuje pri tejto príležitosti celodenný program plný skvelej hudby, miešaných nápojov, zábavy a súťaží o skvelé ceny.

VIDEO OLDIES RUDA TUČEKA

20.8.2016, Ministry of Fun

Sobotná tancovačka ako sa patrí. Klasicky dobrá „oldieska“ s overeným DJ Rudom Tučekom, ktorý sa postará o zábavu v Ministry of Fun.

SÍDLISKOVÉ VEČERNÍČKY

21.8.2016 o 17:00, Dvor Robotníckeho domu

Ďalší z populárnych detských programov, kde tentoraz vaše deti rozosmeje divadelné predstavenie od Divadla Hotel Mária a ich hra Šašo múdrejší ako kráľ,

OPERALIA BANSKÁ BYSTRICA 2016

20.–23.8. 2016, areál UMB, historická Radnica

Milovníci opery si vychutnajú tituly v špičkovom sólistickom obsadení v predvedení súboru Štátnej opery i hosťujúcich umeleckých telies. Operaliu Banská Bystrica 2016 otvorí Beethovenova 9. symfónia.

Čítajte tiež:

FOTO: Hrôzy vojny neupadli do zabudnutia. Na Kalište zavítali tisíce ľudí

"V auguste majú Bystričania o zábavu postarané. TOP 10 akcií druhej polovice prázdnin ":http://bystrica.dnes24.sk/…zdnin-245477

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM