Jakub Forgács Kultúra

Čo prinesie jarný víkend v Bystrici? Pestrý výber tipov na voľné dni na jedinom mieste

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Banskej Bystrici môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie jarný víkend v Bystrici? Pestrý výber tipov na voľné dni na jedinom mieste
Zdroj: Dnes24.sk

HC '05 – HK NITRA

22. apríla 2016 o 19:30, Zimný štadión

V piatok čaká na baranov šiesty zápas finálovej série s Nitrou. Záverečné boje o titul svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny fanúšik banskobystrického hokeja.

ODVRÁTENÁ STRANA MESIACA

22. apríla 2016 o 19:00, Aula UMB

Jemná komédia o nekriticky milujúcej matke (Milka Vášáryová), ktorá sa nedokáže zmieriť s tým, že jej syn (Viktor Horján) už dávno nie je dieťa a dávno dospel. Matka stále hľadá pre syna ženu, ktorá by z neho „spravila muža“ netušiac, že on už dávno tajne žije s jej priateľkou zo školy.

OČISTA

22. apríla 2016 o 19:00, Divadlo Štúdio tanca

Ľudské rozhodnutia, vonkajšie a vnútorné vplyvy a činy determinujú nás spôsob života, myslenia a cítenia. Zanechávajú hlboký odtlačok v ľudskom srdci a duši a základné rozhodnutie byť dobrým sa prekrýva. Človek sa teda čistí – z vykonaných i nevykonaných činov, z prachu a špiny, ktorá sa udádza v jeho vnútri a prilipne na jeho vonkajšku, pokiaľ je pridlho vystavovaný pohane…

MINISTRY of HOUSE

22. apríla 2016, Ministry of Fun

Chcete sa na záver pracovného či školského týždňa poriadne vytancovať? V banskobystrickom klube Ministry of Fun vám počas akcie Ministry of House budú hrať DJ Dave, DJ Mustee a DJ eMTy.

DEŇ ZEME

23. apríla 2016 o 14:00, Komunitné centrum Fončorda

Tento rok svetový Deň Zeme zavíta aj do Komunitného centra na Fončorde a vy môžete byť pri tom. Environmentálne ladený sviatok, ktorý každý rok slávime 22. apríla, sa teší veľkej obľube na celom svete. V Banskej Bystrici sa ho dočkáme s pestrým programom.

CLOSE HARMONY FRIENDS „HARMONY TOUR 2016“

23. apríla 2016 o 19:00, Aula SZU

Vokálny koncert legendárnej a historicky prvej slovenskej a cappella formácie Close Harmony Friend, už viac ako 25 rokov brázdiacej javiská celej Európy, oboch pobreží Austrálie, Južnej a Severnej Ameriky a Japonska na koncertnej šnúre tento krát po Slovensku . Nenechajte si ujsť ohňostroj squelej hudby, vynikajúcej pohody a osviežujúceho slova. Dobite si baterky ich energiou a príďte na koncert, kde vám hudobné nástroje nebudú chýbať, lebo ich budete počuť počas celej show…

HUDBA Z MARSU+DYNAMO TEAM

23. apríla 2016 o 20:00, Záhrada – CNK

Disko „partyzáni“ z Marsu sa po rokoch vracajú v plnej sile. Tešte sa na poriadnu hudobnú šou hneď v centre mesta, v banskobystrickej Záhrade – Centre nezávislej kultúry.

EDGAR LIVE ROCK KONCERT

23. apríla 2016 o 20:00, Tartaros Rock Club

Sobotňajšia noc v banskobystrickom klube Tartaros sa bude niesť v duchu kvalitného rocku v podaní projektu Edgar, kde odznejú piesne z jeho debutového albumu Priestor pre dušu. Sound tohto slovenského zoskupenia je obohatený o elektronické prvky, klávesy a sample.

DANCE PARTY

23. apríla 2016, Ministry of Fun

Aj počas sobotnej noci sa bude pod Urpínom tancovať. DJ Drožďo a DJ Izzy zabezpečia zábavu počas Dance Party v klube Ministry of Fun.

AKVAbatoláRIUM

24. apríla 2016 o 10:00, BDNR

Rôznymi formami Batolárií, inscenácií pre najmenšie deti a to už od 0 rokov, sa divadelní/né tvorcovia/kyne v európskych mestách zaoberajú už od roku 1987. Hry pre najnajmenších sú už úplne bežné v Taliansku, Francúzsku, Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku či v severských krajinách. Bábkové divadlo na Rázcestí sa inšpirovalo týmito pokrokovými európskymi tendenciami a ako prvé divadlo na Slovensku uviedlo divadelný projekt pre batoľatá a ich rodičov Batolárium, na ktorý nadväzuje v poradí druhou inscenáciou.

Čítajte tiež:

Zažite apríl v Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM