Jakub Forgács Kultúra

Čo ponúkne najbližší víkend? 10 tipov pre Bystričanov, z ktorých si vyberie každý

Ani sme sa nenazdali a je tu ďalší víkend. Aké zaujímavé akcie ponúka v Bystrici? Tu je výber našich tipov!

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne najbližší víkend? 10 tipov pre Bystričanov, z ktorých si vyberie každý
44
Galéria
Zdroj: archív Gabriela Antala

DNI MESTA BANSKÁ BYSTRICA

15. – 16. júna, Námestie SNP

O kultúrny program sa postarajú naše kultúrne inštitúcie, ale aj známa speváčka Emma Drobná či kapela ABBA Slovakia. Druhý deň sa bude niesť v znamení baníctva a spracovania medi.

MIČINSKÝ PITVOR

15. – 17. júna, Horná Mičiná

Na treťom ročníku estivalu, ktorý sa uskutoční neďaleko Banskej Bystrice, spoznáte fenomén “Nového cirkusu”. Nečakajte v ňom však drezúru smutných zvierat, ale nezabudnuteľné umenie veselých klaunov, akrobatov, hercov a hudobníkov.

JUNIÁLES

16. júna o 9:00, Aula SZU

Vydajte sa na cestu okolo sveta. Zažite dobrodružstvo, vystúpenia detí zo ZŠ Radvaň, tvorivé dielne, skákací hrad, lanovku, maľovanie na tvár a súťaže.

DEEP RIDE

16. júna o 9:00, Slovenská Ľupča

Tajomná a časom nelimitovaná jazda. Účastníci obdržia vtipne spracované itineráre a indície v podobe hádaniek, ktorých rozlúštenie sa bude bodovať. Okrem motorkárov a wrangleristov môžu na jazdu prísť aj posádky osobných vozidiel, ktoré budú na štarte organizátormi špeciálne označené.

DNI SÁSOVEJ – RUDLOVEJ

16. júna o 10:00, Sásová – Rudlová (ihrisko pod múrmi)

Trochu rozptýlenia pre obyvateľov sídliska Sásová a ukázať ostatným častiam mesta, že Sásová žije kultúrou a vie sa aj zabávať. Podujatie je deň, ktorý začína už doobeda: rôznymi hrami a vystúpeniami pre deti. Pokračuje v popoludňajších hodinách rôzne vystúpeniami, až po večerný program.

TANCOM PROTI RASIZMU 2018

16. júna, Banská Bystrica

Vyberiete si stretnutie s tanečnými idolmi na tanečných workshopoch alebo vyskúšate svoje šťastie v tanečných battloch, ktoré budú hodnotiť najväčšie kapacity slovenskej tanečnej scény? Obidva koncepty sú určené pre všetkých, ktorí milujú tanec, a to bez ohľadu na farbu pleti či spoločenské zaradenie.

RUSALKA /Antonín Dvořák/

16. júna o 18:30, Štátna opera

Antonín Dvořák je českým skladateľom, ktorého tvorba znie v Štátnej opere pravidelne od jej vzniku. Rusalku, dnes už opernú klasiku, ktorá nesmie chýbať v repertoári žiadneho operného domu, napísal na motívy rozprávkového libreta Jaroslava Kvapila.

BOD.Y: ADRENA AXIS

16. júna o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Stresujúce tanečné predstavenie bez anotácie, pre troch tanečníkov, sústavu bicích, jedného hudobníka a jeden objekt. Stres zabíja, no nie vždy, záleží k akému treniu dochádza medzi zúčastnenými komponentami.

KRST MAPY PAMIATOK BANSKEJ BYSTRICE

16. júna o 19:30, Stredoslovenská galéria

Medený hámor, starý pivovar aj meštiansky dom s unikátnou reťazovou strechou… Aj tie nájdete v prvej mape technických pamiatok Banskej Bystrice.

ORSZÁGH CUP

16. – 17. júna, Zimná štadión

V Bystrici zažijeme najväčší hokejbalový turnaj. Počas dvoch dní si sily zmeria 24 tímov a nebude chýbať ani slovenská reprezentácia.

NAUČME DETI ŠPORTOVAŤ

17. júna o 10:00, areál Základnej školy Golianova

Bystrica zažije už štvrtý ročník obľúbeného podujatia Naučme deti športovať. Podporia ho aj mnohí úspešní slovenskí športovci, ktorí v tento deň nebudú pri základnej škole chýbať.

DIVOTVORNÁ PONOŽKA

17. júna o 16:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Ponožkové kreácie pokračujú! Môže sa ponožka zmeniť na milého zajačika? Dokáže to bábkový ateliér a vaše šikovné ruky! Prežite tvorivé popoludnie a odneste si domov hand-made zvieratko.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásne zábery Bystrice od fotografa Gabriela Antala!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Dychberúce zábery Bystrice od Gabriela Antala
44
Galéria
Zdroj: archív Gabriela Antala
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM