Katarína Oravská Rôzne

Čo plánuje investor v bývalých kasárniach? Ako prvé sa pravdepodobne začne stavať obchodné centrum!

Bývalé kasárne sa stávajú už len spomienkou. Investor, ktorý objekt kúpil, intenzívne búra. Čo by tam mohlo vyrásť a v priebehu koľkých rokov? Zisťovali sme...

Ilustračný obrázok k článku Čo plánuje investor v bývalých kasárniach? Ako prvé sa pravdepodobne začne stavať obchodné centrum!
Foto: Katarína Oravská

Čulý pracovný ruch vládne v objekte bývalých Kasární J. Švermu v Brezne. Ako prebytočný majetok ich od vlády kúpila spoločnosť Istrofinal so sídlom v Žiline. Informovali sme vás o tom pred rokom v článku – Bývalé breznianske kasárne predané pod svoju hodnotu: Developerská firma zo Žiliny ich kúpila za viac ako milión eur

Búracie práce v Brezne sú v plnom prúde. Čo tam bude vybudované? „Je návrh na obchodné centrum, byty, rodinné domy, kancelárie, športoviská, domov sociálnych služieb,“ vymenoval konateľ spoločnosti Istrofinal Slavomír Bodis. Aktuálne však nevie bližšie povedať o aké typy bytov či domov pôjde, bude to závisieť od toho, po akom bývaní bude dopyt na trhu.

Taktiež sa ešte nevie, čo sa začne stavať ako prvé. Podľa Bodisa si to vyžaduje hĺbkovú analýzu, ale pravdopodobne to bude obchodné centrum. Vzhľadom na to, že ide o obrovský objekt, skoro 17-hektárové územie, na komplet by mohlo byť podľa slov Bodisa všetko hotové v priebehu možno piatich, ôsmych alebo aj desiatich rokov.

Čo sa týka dopravného napojenia. Spracováva sa dopravný projekt a je prepoklad, že vzniknú dva kruhové objazdy. Jeden pri kasárňach a jeden na križovatke pod nemocnicou. „Realizácia dopravného napojenia bude prebiehať súbežne s výstavbou,“ doplnil Bodis.

Breznianske kasárne búrajú
5
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM