Správy

Chystáte sa v Bystrici na hroby? V centre nastane dočasná ZMENA organizácie dopravy

Samospráva zároveň občanom pripomína, aby počas sviatkov mysleli aj na životné prostredie. Dotkne sa to aj tradičného trhu.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa v Bystrici na hroby? V centre nastane dočasná ZMENA organizácie dopravy
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Mesto Banská Bystrica pred nadchádzajúcim dušičkovým obdobím dočasne zmení organizáciu dopravy na ulici Alexandra Matušku. Vodičom tak umožnia výjazd áut k rímskokatolíckemu cintorínu od vrchnej brány. Informovala o tom hovorkyňa Banskej Bystrice Dominika Adamovičová.

Pripomenula, že táto dočasná zmena bude platiť od 21. októbra do 7. novembra a pre návštevníkov bude k dispozícii dočasné parkovisko s celkovou kapacitou 28 áut.

Príležitostný trh

Samospráva zároveň občanom pripomína, aby počas sviatkov mysleli aj na životné prostredie. Vyzýva ich, aby na cintorínoch nevytvárali odpad a skúsili hroby vyzdobiť bez plastových kvetov.

„Tento rok budú môcť predajcovia na príležitostnom trhu predávať len živé kvety, kytice, ikebany či slamienky,“ podotkla. Dodala, že predajné stánky budú k dispozícii od 25. októbra do 2. novembra v čase medzi 9.00 a 18.00 hod. Tradičný trh pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a Pamiatke zosnulých sa uskutoční pri Barbakáne na Námestí Štefana Moysesa.

Apel na obyvateľov

V súvislosti s očakávaným náporom ľudí a zhustením premávky bude mať podľa hovorkyne mestská polícia zvýšený dohľad nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky. Týkať sa bude hlavne parkovania na určených a vyhradených parkovacích miestach. „Apelujeme na všetkých obyvateľov, aby nenechávali svoje cennosti, tašky, kabelky či doklady v autách alebo bez dozoru a na viditeľnom mieste. Súčasne ich vyzývame, aby rešpektovali pokyny príslušníkov mestskej polície a dopravné značenie,“ uviedol náčelník mestskej polície v Banskej Bystrici Viliam Pischko.

Adamovičová spresnila, že všetky cintoríny budú počas dušičkového obdobia posilnené dodatočnými nádobami a veľkoobjemovými kontajnermi, ktoré budú priebežne vyprázdňovať. Dodala, že cintoríny sú otvorené nepretržite.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM