Jakub Forgács Správy

KOĽKO lekárov podalo výpoveď? Detská nemocnica v Bystrici to ODMIETA zverejniť

V nemocnici sa podľa slov hovorkyne zameriavajú na hľadanie konštruktívnych riešení a vytvorenie možných scenárov, vďaka ktorým by dokázali bez prerušenia zabezpečiť poskytovanie minimálne akútnej zdravotnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku KOĽKO lekárov podalo výpoveď? Detská nemocnica v Bystrici to ODMIETA zverejniť
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Správa z Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici vôbec nepoteší. K 30. septembru bolo doručených 129 výpovedí lekárov zo 14 oddelení a kliník. Pre spravodajský portál Dnes 24 to pred pár týždňami uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Nás zaujímalo ako to ohľadne výpovedí vyzerá v susednej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica.

„Vedenie Detskej nemocnice situáciu ohľadom výpovedí lekárov veľmi citlivo vníma, neustále monitoruje a s lekármi intenzívne komunikuje. Najvyššou prioritou je poskytovanie zdravotnej starostlivosti našim detským pacientom a práve na tento cieľ sa zameriavame,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Jana Petríková z referátu komunikácie DFNsP.

„Zverejnenie počtu lekárov, ktorí podali výpoveď, by situácii nijakým spôsobom nepomohlo. Z uvedeného dôvodu nevidí vedenie Detskej nemocnice dôvod tak urobiť,“ poznamenala so slovami, že sa zameriavajú na hľadanie konštruktívnych riešení a vytvorenie možných scenárov, vďaka ktorým by dokázali bez prerušenia zabezpečiť poskytovanie minimálne akútnej zdravotnej starostlivosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM