Jakub Forgács Správy

Chystáte sa cez víkend na bežky? PREHĽAD, ako to vyzerá na tratiach v okolí Bystrice, FOTO

Čerstvý sneh bežkárov zaiste poteší. Pri úprave tratí však narobil aj nemalé problémy.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa cez víkend na bežky? PREHĽAD, ako to vyzerá na tratiach v okolí Bystrice, FOTO
5
Galéria

V uplynulých dňoch sme na konečne dočkali pravého zimného počasia. „Na kopcoch v okolí Banskej Bystrice postupne pribudlo 60 – 80 cm nového snehu. Ako to už v podobných situáciách býva zvykom, nový sneh lámal a stále láme množstvo stromov a konárov,“ informovali o tom Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) Mesta Banská Bystrica na sociálnej sieti.

„Počas týždňa sa teda prepilovali a upravovali trate v Kremnických vrchoch aj na Šachtičkách,“ upresnil ZAaRES.

Kremnické vrchy: V piatok od rána prebieha úprava tratí a opäť sa pília ďalšie popadané stromy. Upravený je bežecký štadión na Králikoch aj s prepojením na Tajovskú zvážnicu, trasa Králiky – Kordícky vlek aj s odbočkou na Chatu nad Tajovom a Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky. V noci na sobotu je v pláne úprava tratí Králiky – Skalka, Králiky – Hostinec a v pláne je začať s úpravou Malachovskej zvážnice. To bude pri množstve nového snehu a popadaných stromoch náročná úloha.

Starohorské vrchy: O desiatej vyrazil na trate z Donovalov smerom na Šachtičky obecný ratrak, ktorý by mal trate upraviť aj so stopou na klasiku. Snáď všetko pôjde ako má a dostane sa až na Šachtičky.

Malý Šturec: Počas týždňa sme dostali veľa otázok aj k tejto trase. Na tento víkend nebude upravená, neboli kapacity riešiť aj túto trasu. Upravujú to tu menšími skútrami, ktoré majú v hlbokom snehu svoje limity. Určite pracovníkov čaká aj tu množstvo pílenia a možno aj nejaká lavína. V priebehu budúceho týždňa pôjdu na obhliadku terénu a budú informovať ako ďalej.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ako to pred víkendom vyzerá na bežkárskych tratiach?
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM