Jakub Forgács Správy

Chystá sa obnova najdlhšieho úseku cesty, aký sa kedy v Bystrici rekonštruoval: Týka sa TÝCHTO ulíc

Odhadovaný rozpočet komplexnej rekonštrukcie pred verejným obstarávaním je stanovený vo výške 1 650 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa obnova najdlhšieho úseku cesty, aký sa kedy v Bystrici rekonštruoval: Týka sa TÝCHTO ulíc
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Mesto v uplynulých dňoch vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác na najdlhší úsek cesty, ktorý sa kedy v našom meste rekonštruoval. Prechádza celou Fončordou a tvorí spojnicu medzi mestskou časťou Radvaň, Podlavicami a Rooseveltovou nemocnicou. Stavebné práce sa zamerajú na cestu na Moskovskej ulici od križovatky s Poľnou, pokračovať budú popri Kyjevskom námestí, Novom Kališti, Švermovej, THK až po okružnú križovatku na Tajovského ulici pri obchodnom reťazci Lidl, ktorá je v správe BBSK. Informovala o tom hovorkyňa primátor Zdenka Marhefková so slovami, že cieľom rekonštrukcie je odstrániť nevyhovujúci stav vozovky vrátane opravy priľahlých chodníkov, zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky a skvalitniť pohyb chodcov i cyklistov.

Kedy by sa mohlo začať?

„Odhadovaný rozpočet komplexnej rekonštrukcie pred verejným obstarávaním je stanovený vo výške 1 650 000 eur,“ uviedla.

Ako spomenula hovorkyňa, začiatok rekonštrukcie bude závisieť od plynulosti procesu verejného obstarávania. Samospráva však očakáva, že víťazný uchádzač začne s prácami, v prípade priaznivého počasia, ešte v tomto roku.

Viac o tom, čím všetkým má cesta prejsť počas rekonštrukcie, sa dočítate na ďalších stranách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM