Jakub Forgács Správy Samospráva

Chýbajúci zdravotníci a dlhé rady: Bystrica hlási prvé problémy s testovaním

Na niektorých odberných miestach momentálne mesto eviduje až hodinové zdržanie, čo malo byť spôsobené práve chýbajúcimi zdravotníkmi zo strany Ozbrojených síl SR.

Ilustračný obrázok k článku Chýbajúci zdravotníci a dlhé rady: Bystrica hlási prvé problémy s testovaním
31
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Napriek prísľubu, ktorý mesto dostalo od Ozbrojených síl SR v piatok neskoro večer, že na všetkých odberných miestach sú zabezpečení zdravotníci, ako aj testovacie sady, od rána sa podľa slov hovorkyne primátora Zdenky Marhefkovej v Banskej Bystrici presviedčajú, že to všade tak nie je.

Hodinové zdržanie

„Materiál i účasť administratívnych pracovníkov, ktorých mala zabezpečiť samospráva, boli na šiestu hodinu ráno pripravené,“ hovorí Marhefková.

„Na niektorých odberných miestach momentálne evidujeme až hodinové zdržanie, čo bolo spôsobené práve chýbajúcimi zdravotníkmi zo strany Ozbrojených síl SR na požadovanú hodinu, aby sa tento personál stihol otestovať,“ pokračovala so slovami, že práve preto v čase, keď už sa mali byť odberné miesta otvorené pre obyvateľov, ešte stále len prebiehalo testovanie zdravotníckeho personálu.

Chaos a dlhé rady

Ako pokračovala, na území mesta Banská Bystrica evidujú aj miesta, kde k 7.00 hod. Ozbrojené sily SR nezabezpečili zdravotnícky personál, a teda vznikol chaos a tvorili sa dlhé rady. „Mesto Banská Bystrica robí všetko preto, aby sme v spolupráci so Slovenským Červeným krížom dodali zdravotníkov aj do týchto miest. V súčasnosti krízový štáb mesta obchádza jednotlivé odberné miesta a v tejto chvíli by mali byť všetky otvorené,“ uviedla Marhefková.

Vzhľadom na vzniknutú situáciu mesto vyzýva obyvateľov, aby sa snažili návštevu odberného miesta rozložiť v priebehu dňa.

Zábery z čakania na testovanie v Banskej Bystrici si môžete pozrieť aj v priloženej fotogalérii a na videu pod ňou!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Pred odbernými miestami v Bystrici sa tvorili dlhé rady
31
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM