Správy

Chcú ľudia 4. dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19? Takto to vyzerá na Horehroní

Na štvrtú dávku majú nárok len osoby nad 50 rokov, v Brezne však prednostne berú tých s registráciou, ale zaočkujú i neregistrovaných.

Ilustračný obrázok k článku Chcú ľudia 4. dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19? Takto to vyzerá na Horehroní
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Vzhľadom na veľmi nízky záujem o očkovanie štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 breznianska nemocnica aktuálne očkuje približne raz za štyri týždne, a to látkou Comirnaty. Informuje o tom na svojej webovej stránke s tým, že vakcínou Nuvaxovid neočkuje.

Streda (17. 8.) bol zatiaľ posledný termín, ďalší horehronská nemocnica stanoví a zverejní podľa toho, aký bude záujem. Pripomína, že na štvrtú dávku majú nárok len osoby nad 50 rokov, prednostne berú tých s registráciou, ale zaočkujú i neregistrovaných.

V Banskej Bystrici očkovanie verejnosti nad 50 rokov proti ochoreniu COVID-19 v súčasnosti zabezpečuje infektologická ambulancia Rooseveltovej nemocnice, ktorá sa nachádza v starom nemocničnom areáli. Očkuje vždy v stredu, od 9.00 do 10.00 hod. registrovaných a ďalšiu hodinu neregistrovaných.

Ako uvádza webová stránka banskobystrickej nemocnice, v ambulancii očkujú dospelých vakcínami Janssen, Nuvaxovid a Comirnaty.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM